Patru persoane au fost puse sub acuzare în SUA în schema de evaziune fiscală Panama Papers

Procurorii din Statele Unite au anunţat marţi că au pus sub acuzare patru persoane care au luat parte la o schemă de evaziune fiscală pentru evitarea plăţii taxelor în SUA, dezvăluită în urma unei scurgeri masive de informaţii, cunoscută sub denumirea Panama Papers, relatează Reuters.

1117 afișări
Imaginea articolului Patru persoane au fost puse sub acuzare în SUA în schema de evaziune fiscală Panama Papers

Patru persoane au fost puse sub acuzare în SUA în schema de evaziune fiscală Panama Papers

Trei dintre cele patru persoane au fost deja arestate, au anunţat procurorii, în primul dosar deschis împotriva firmei de avocatură Mossack Fonseca & Co, aflată în centrul scurgerii de informaţii.

Harald Joachim von der Goltz, un client al firmei, a fost arestat luni în Londra. Dirk Brauer, angajat al unei companii terţe care avea legături cu firma din Panama, a fost arestat în Paris în data de 15 noiembrie.

A treia persoană implicată, Richard Gaffey, contabil american, a fost arestat marţi în oraşul Massachusetts, conform informaţiilor date de procurorii cazului.

Al patrulea acuzat, Ramses Owens, avocat al firmei Mossack Fonseca, a rămas momentan în libertate. Firma de avocatură s-a închis la începutul acestui an.

Cele mai grave capete de acuzare din dosar, printre care fraudă bancară şi conspiraţie la spălare de bani, pot ajunge la o sentinţă de până la 20 de ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici