Preşedintele Germaniei avertizează: BREXIT va aduce Marii Britanii cea mai mare pierdere a SUVERANITĂŢII

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă cea mai mare pierdere de control asupra suveranităţii, afirmă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, avertizând că britanicii au fost induşi în eroare de politicienii naţionalişti şi pledând pentru consolidarea solidarităţii în UE.

2057 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Germaniei avertizează: BREXIT va aduce Marii Britanii cea mai mare pierdere a SUVERANITĂŢII

Preşedintele Germaniei avertizează: BREXIT va aduce Marii Britanii cea mai mare pierdere a SUVERANITĂŢII

"Este o concepţie greşită să se creadă că ieşirea Marii Britanii din UE va conduce la restabilirea completă a controlului asupra suveranităţii", a declarat Steinmeier în Parlamentul European, afirmând că cetăţenii britanici au fost induşi în eroare de mişcările naţionaliste.

"Naţionaliştii nu îşi vor putea onora promisiunile. Probabil că Brexit va fi cea mai mare pierdere a suveranităţii. Este iresponsabil să li se spună oamenilor că o naţiune europeană de una singură, fără a fi în Uniunea Europeană, are mai multă influenţă şi îşi poate urmări singură interesele economice la nivel internaţional. Dimpotrivă, dacă nu vom reuşi să transformăm Uniunea Europeană într-un actor de nivel global în adevăratul sens, vom fi cu toţii la discreţia altor puteri", a atras atenţia liderul german, potrivit ediţiei germane a agenţiei Reuters.

Frank-Walter Steinmeier a pledat pentru apărarea Uniunii Europene.

"Uniunea Europeană reprezintă o moştenire valoroasă; nu trebuie să o abandonăm şi nu trebuie să o lăsăm pradă adversarilor Europei. Pentru mulţi dintre copiii şi nepoţii noştri, Europa este de mult timp a doua patrie", a insistat Steinmeier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici