Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, va fi audiat marţi de Comisia pentru Informaţii a Senatului

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, va depune mărturie marţi, 13 iunie, într-o audiere publică în faţa Comisiei pentru Informaţii a Senatului, a anunţat luni preşedintele comisiei, senatorul Richard Burr, informează site-ul agenţiei Reuters.

488 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, va fi audiat marţi de Comisia pentru Informaţii a Senatului

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, va fi audiat marţi de Comisia pentru Informaţii a Senatului

Audierea procurorului general va avea loc la ora locală 14.30 (21.30, ora României) şi va fi prezidată de către senatorul republican Richard Burr şi de către senatorul democrat Mark Warner.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie a declarat că Sessions a cerut o audiere publică, întrucât "crede că este important ca poporul american să audă în direct adevărul de la el".

Interacţiunile lui Jeff Sessions cu oficiali ruşi în timpul campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump au intrat în atenţia comisiei şi a anchetatorilor federali. Sessions a recunoscut că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, în două rânduri anul trecut.

Audierea lui Jeff Sessions vine după ce fostul director al FBI, James Comey, a depus mărturie în faţa aceleiaşi comisii şi a sugerat că s-ar putea să existe mai multe informaţii compromiţătoare privind procurorul general şi ancheta despre legăturile dintre echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

James Comey a afirmat sub jurământ că preşedintele SUA i-a cerut să abandoneze o anchetă asupra generalului Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici