Proteste ale camionagiilor din Coreea de Sud. Aceştia cer salarii mai mari în contextul creşterii preţurilor la carburanţi

  • Poliţia sud-coreeană a reţinut câteva zeci de camionagii pentru că au blocat traficul şi au perturbat circulaţia mărfurilor în apropierea fabricilor, în timp ce greva naţională s-a prelungit pentru a patra zi.
  • Camionagiii solicită guvernului să asigure un salariu minim, în contextul creşterii preţurilor la carburanţi, care le subminează finanţele.
171 afișări
Imaginea articolului Proteste ale camionagiilor din Coreea de Sud. Aceştia cer salarii mai mari în contextul creşterii preţurilor la carburanţi

Sursa foto: AP

Începând de vineri dimineaţă, poliţia a arestat aproximativ 30 de şoferi de camioane, a declarat poliţia sud-coreeană. Ciocniri sporadice au izbucnit în întreaga ţară, inclusiv în apropierea unei fabrici de băuturi alcoolice din afara Seulului, unde 15 persoane au fost reţinute pentru că ar fi obstrucţionat activitatea, relatează AP.

Lee Eung-joo, un reprezentant al organizaţiei Cargo Truckers Solidarity, a declarat că poliţia a eliberat 29 din cei 40 de camionagii care fuseseră reţinuţi până vineri seara. El a spus că cel puţin nouă camionagii au fost uşor răniţi în încăierările cu poliţia, dar niciunul nu a fost spitalizat.

Aproximativ 7.500 de camionagii s-au alăturat grevei, cerând ca guvernul să prelungească normele temporare care garantează tarife minime pentru transportul de marfă, care urmează să expire la sfârşitul anului 2022.

Oficialii guvernamentali şi liderii din mediul de afaceri se tem că greva ar putea tensiona şi mai mult o economie afectată de inflaţie şi ar putea afecta lanţurile de aprovizionare globale prin încetinirea livrărilor de semiconductori şi alte exporturi sud-coreene importante.

Cu toate acestea, întreruperile au părut limitate, deoarece companiile au comandat în avans livrările în anticiparea grevei. De asemenea, oficialii au încercat să menţină transporturile în mişcare prin asigurarea de escorte de poliţie şi prin permiterea temporară a camioanelor private de a transporta bunuri industriale.

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a spus că transporturile au fost încetinite în porturile sudice Ulsan şi Busan din cauza întreruperilor cauzate de grevă, care a afectat în principal industriile de automobile, oţel şi ciment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici