Proteste masive la Salonul AUTO de la Frankfurt: Sute de manifestanţi au blocat mai multe intrări | FOTO, VIDEO

Mii de oameni au luat cu asalt străzile din Frankfurt, pentru a protesta faţă de industria auto a Germaniei, aceasta fiind acuzată că ar avea un rol imens în distrugerea climei şi a amplificării încălzirii globale. În cadrul manifestaţiilor, mai mulţi protestatari au blocat două intrări de la Salonul Auto de la Frankfurt, transmite CNN.

10017 afișări
Imaginea articolului Proteste masive la Salonul AUTO de la Frankfurt: Sute de manifestanţi au blocat mai multe intrări | FOTO, VIDEO

Proteste masive la Salonul AUTO de la Frankfurt

Activiştii au blocat, duminică, intrarea principală a Salonului AUTO de la Frankfurt, pentru a protesta faţă de „distrugătorii climei”, produşi de industria auto, informează ABC News.

Sute de persoane îmbrăcate în costume albe au protestat în faţa Salonului AUTO de la Frankfurt şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Companii auto monitorizate” şi „Strada e ocupată – trafic de ocolire acum”. 

Autorităţile susţin că în jur de 15.000 de oameni, inclusiv mulţi ciclişti, au participat la marş, potrivit Reuters. Greenpeace, unul dintre organizatorii protestelor, spune că aproximativ 25.000 de oameni au participat, 18.000 dintre aceştia fiind ciclişti.

Totuşi, acesta nu este primul protest care a avut loc de când a fost deschisă expoziţia la Frankfurt.

Sâmbătă, câteva mii de persoane au protestat în faţa Salonului AUTO şi au fost văzuţi afişând pancarte cu mesajele „STOP SUV”, „SUV NU ESTE COOL” şi „Nu ne putem înlocui plămânii”.

Grupurile de mediu susţin că autoturismele din ce în ce mai mari şi mai puternice, precum SUV-urile, sunt printre cele mai dăunătoare modele de maşini.

Marie Klee, purtător de cuvânt al grupului Sand in the Gearbox, a lăudat succesul protestului, menţionând că răspunsul primit din partea cetăţenilor „care au fost dispuşi să ia parte într-o campanie civilă şi să fie împotriva puternicii industrii auto” i-a depăşit aşteptările.

Alături de Greenpeace au protestat mai multe organizaţii dedicate protejării mediului. Mii de ciclişti au luat parte la protest, blocând rute cheie din oraş.

Experţii din cadrul Greenpeace au criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Nu poate să stea şi să se uite cum directorii executivi îşi pun coroane verzi pe cap în timp ce continuă să dezvolte şi să vândă vehicule diesel, care dăunează mediului”, a declarat Marion Tiemann, expert în transporturi din cadrul Greenpeace.

Angela Merkel a ţinut în urmă cu două zile un discurs în cadrul deschiderii spectacolului auto din Frankfurt, făcând apel industriei auto să depună eforturi pentru dezvoltarea unor moduri de transport sustenabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici