- Home
- Externe
- MOSCOVA, (02.09.2016, 19:38)
- Olimpia Nicolae
Putin a negat orice implicare a Rusiei în scandalul accesării ilegale a emailurilor Comitetului Naţional Democrat
Preşedintele rus Vladimir Putin a negat orice implicare în cazul accesării ilegale a emailurilor Comitetului Naţional Democrat (CND) şi a declarat că este important faptul că a fost făcut public conţinutul acestora, potrivit site-ului postului CNN.
Urmărește
1610 afișări
Putin a negat orice implicare a Rusiei în scandalul accesării ilegale a emailurilor Comitetului Naţional Democrat
În ciuda acuzaţiilor de accesare ilegală a emailurilor Comitetului Naţional Democrat, chiar şi anumiţi oficiali americani au declarat că se îndoiau că Rusia ar fi fost în spatele atacului cibernetic.
"Nu ştiu nimic despre asta, iar la nivel statal, Rusia nu a procedat niciodată astfel", a spus Putin agenţiei de ştiri Bloomberg. Acesta a întrebat apoi dacă într-adevăr contează "cine a accesat ilegal acele informaţii", în situaţia în care "cel mai important lucru este faptul că acel conţinut a fost dezvăluit publicului".
Preşedintele rus a adăugat că nu are nici o preferinţă în ceea ce priveşte cei doi candidaţi la preşedinţia SUA, dar a criticat faptul că ambii au mizat pe acuzaţiile anti-ruse în cadrul campaniilor, iar acesta a subliniat însă că cei doi sunt "persoane inteligente", care ştiu ce "cărţi trebuie să joace". Din punctul său de vedere, atacurile asupra Rusiei în cadrul celor două campanii fac parte din cultura politică americană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina
-
Donald Trump a graţiat 1.500 de inculpaţi după asaltul Capitoliului din 2021
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
"(Procedând astfel n.red.) nu cred că dau cel mai bun exemplu", a adăugat Putin.
Potrivit lui Putin, scurgerile de informaţii indică "în mod specific faptul că sediile de campanie au lucrat numai în interesul unuia dintre candidaţi, în acest caz, al lui Hillary Clinton, mai degrabă decât pentru toţi candidaţii Partidului Democrat în mod egal".
Putin a sugerat că administraţia de la Kremlin nu este suficient de competentă în domeniul politicii americane pentru a considera că poate încerca să influenţeze alegerile SUA.
"Pentru a face asta, e necesară o bună cunoaştere a situaţiei şi surprinderea chestiunilor specifice vieţii politice americane. Şi poate nici experţii Ministerul de Externe nu sunt destul de abili (în privinţa acestui subiect n.red.)".
Preşedintele rus şi-a menţinut neutralitatea în cadrul alegerilor prezidenţiale americane, criticând atât retorica republicană, cât şi cea democrată pe perioada campaniei.
"Ambii folosesc tactici de şoc, fiecare în felul său", a spus Vladimir Putin.
În cadrul aceluiaşi interviu, Putin a respins acuzaţiile formulate de criticii lui Hillary Clinton, referitoare la vânzarea unei companii canadiene de exploatare a uraniului de către o companie rusă, aprobată de Departamentul american de Stat, condus în acel moment de Clinton, în schimbul unei donaţii de 2,35 de milioane de dolari către Fundaţia Clinton.
"Asta înseamnă că familia Clinton este controlată de Rusia? Este o absurditate completă", a afirmat Vladimir Putin.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
O mai ții minte pe Maria Olaru? Cum arată acum fosta campioană de la Sydney și prin ce dramă a trecut
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina
-
astăzi, 07:29
Moldova şi regiunea separatistă Transnistria se apropie de un acord privind furnizarea de gaze