Putin promite soluţionarea cazului asasinării lui Nemţov şi pedepsirea vinovaţilor

Vladimir Putin a promis joi, în cadrul întâlnirii din acest an cu presa, o anchetă completă şi pedepsirea celor care l-au asasinat în februarie pe Boris Nemţov, un lider al opoziţiei.

436 afișări
Imaginea articolului Putin promite soluţionarea cazului asasinării lui Nemţov şi pedepsirea vinovaţilor

Putin promite soluţionarea cazului asasinării lui Nemţov şi pedepsirea vinovaţilor (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Către finalul acestei conferinţe de presă, care a durat trei ore şi zece minute, Putin a spus că l-a cunoscut personal pe Nemţov, un fost vicepremier, asasinat pe 27 februarie pe un pod în apropiere de Kremlin, relatează AP.

"L-am cunoscut personal", a declarat, citat de Reuters, liderul de la Kremlin, adăugând că Nemţov "a ales calea luptei politice, atacurilor personale, dar m-am obişnuit cu acest lucru".

"Eu nu cred că o persoană trebuie să fie ucisă (din acest motiv). Nu voi accepta niciodată acest lucru. Cred că această crimă trebuie să fie anchetată şi pedepsită", a continuat el.

Liderul rus a mai declarat, potrivit AP, că nu a discutat despre această problemă cu conducerea Ceceniei, o provincie rusă.

Ceceni suspectaţi de implicare în asasinat au fost arestaţi de către autorităţile ruse.

Putin a subliniat că nimeni nu va fi la adăpost în cadrul procedurilor autorităţilor ruse în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici