Raport ONU: Peste 8.500 de persoane au murit anul trecut pe rutele de migraţie din întreaga lume

Peste 8.500 de persoane au murit anul trecut pe rutele de migraţie din întreaga lume, ceea ce face ca anul 2023 să însemne un record al mortalităţii pentru migranţi, a anunţat miercuri Agenţia ONU pentru migraţie.

75 afișări
Imaginea articolului Raport ONU: Peste 8.500 de persoane au murit anul trecut pe rutele de migraţie din întreaga lume

Raport ONU: Peste 8.500 de persoane au murit anul trecut pe rutele de migraţie din întreaga lume

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a precizat că numărul deceselor de migranţi înregistrate anul trecut a depăşit numărul de morţi şi dispăruţi la nivel global în anul 2016, care fusese cel mai negru an din acest punct de vedere, când au murit 8.084 de persoane.

Bilanţul deceselor de anul trecut a fost cu 20% mai mare decât în 2022, relatează Reuters.

"Aceste cifre colectate de proiectul <Missing Migrants Project> ne reamintesc, de asemenea, că trebuie să ne angajăm din nou în acţiuni mai ample care pot asigura o migraţie sigură pentru toţi, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să îşi rişte viaţa în căutarea unei vieţi mai bune", a declarat directorul general adjunct al OIM, Ugochi Daniels.

Proiectul "Missing Migrants Project", o iniţiativă a OIM care a înregistrat decesele şi dispariţiile de migranţi începând din 2014, a constatat că traversarea Mediteranei continuă să fie cea mai periculoasă rută pentru migranţi, cu peste 3.100 de decese şi dispariţii înregistrate anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici