Războiul din Ucraina, ziua 529. Rusia a lansat 40 de rachete şi zeci de drone în unul din cele mai mari atacuri din ultimele luni

  • A fost o noapte grea în Ucraina, după ce Kremlinul a promis că vor exista repercusiuni pentru cele două atacuri asupra navelor ruseşti din Marea Neagră.
  • Potrivit Forţelor Aeriene ucrainene, Moscova a lansat 70 de atacuri aeriene: rachete de croazieră, rachete hipersonice şi drone de fabricaţie iraniană.
  • Ucraina afirmă că a distrus 30 din cele 40 de rachete de croazieră şi toate cele 27 de drone Shahed lansate.
6145 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 529. Rusia a lansat 40 de rachete şi zeci de drone în unul din cele mai mari atacuri din ultimele luni

Războiul din Ucraina, ziua 529. Sunt raportate atacuri ruseşti cu rachete balistice şi hipersonice în toată Ucraina. Maria Zaharova a jurat răzbunare/ Universitatea de Economie şi Comerţ din Doneţk a fost atacată/ Ruşii distrug un centru pentru transfuzie sanguină din Harkov

UPDATE - Un reprezentant al Rusiei susţine că Ucraina a lovit podul care leagă Crimeea ocupată de regiunea Herson

Reprezentantul instalat de Rusia în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a afirmat că Ucraina a lovit podul Chonhar, care leagă Crimeea ocupată de regiunea Kherson. El a declarat că au fost raportate "trei-patru" lovituri primite. Rusia a suspendat traficul, a adăugat Rogov.
 
Podul este cea mai scurtă rută din peninsula ocupată către linia frontului din sud-est, unde forţele ucrainene îşi desfăşoară contraofensiva.

UPDATE - În timp ce 40 de ţări discută pacea pentru Ucraina, Medvedev spune că Kievul "trebuie să implore pentru milă"

În timp ce diplomaţi şi consilieri de securitate naţională din peste 40 de ţări discutau la Jeddah, în Arabia Saudită, despre modalităţile de a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Kievul "trebuie să ceară mila Moscovei".

UPDATE Rusia a lansat 70 de atacuri aeriene nopate trecută

A fost o noapte grea în Ucraina, după ce Kremlinul a promis că vor exista repercusiuni pentru cele două atacuri asupra navelor ruseşti din Marea Neagră.

Potrivit Forţelor Aeriene ucrainene, Moscova a lansat 70 de atacuri aeriene: rachete de croazieră, rachete hipersonice şi drone de fabricaţie iraniană.

Ucraina afirmă că a distrus 30 din cele 40 de rachete de croazieră şi toate cele 27 de drone Shahed lansate.

"În total, în mai multe valuri de atacuri, din seara zilei de 5 august până în dimineaţa zilei de 6 august 2023, inamicul a folosit 70 de mijloace de atac aerian", au declarat Forţele Aeriene ucrainene.

De asemenea, aceasta a afirmat că Rusia a lansat trei rachete hipersonice Kinzhal.

UPDATE - Kuleba cere mai multe avioane F-16 în urma atacului devastator rusesc asupra unui centru de transfuzii de sânge din regiunea Harkov pe 5 august, potrivit Kyiv Independent 

UPDATE - Ruşii bombardează Kievul cu rachete, iar Odesa cu drone iraniene, raportează canalele ucrainene de pe Telegram

UPDATE - 13 bombardiere Tu-95m decolează de pe aerodromul Engels, raportează canalele ucrainene de pe Telegram 

UPDATE - Şapte bombardiere strategice ruşeşti zboară deasupra Mării Caspice

Există unele rapoarte că până la şapte bombardiere strategice ruseşti zboară deasupra Mării Caspice, în timp ce submarinele şi dronele execută bombardamente asupra Ucrainei, potrivit SkyNews

UPDATE - Rusia atacă Ucraina cu rachete balistice şi hipersonice 

Rusia bombardează la această oră Ucraina cu rachete balistice şi rachete hipersonice Kh-47M2 Kinzhal. 

Sună sirenele în toată ţara.

Cetăţenii ucraineni sunt îndemnaţi să se adăpostească. 

Unele rapoarte indică că forţele ruse trag cu rachete chiar din interiorul teritoriului belarus, ceea ce face Belarusul implicat în mod indirect în războiu. 

Acest val intens şi aparent neîncetat de lovituri vine după ce purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al Apărării, Maria Zakharova, a promis astăzi o răzbunare rapidă după ce două nave ruseşti au fost atacate ieri de Ucraina în Marea Neagră.

„Nu poate exista nicio justificare pentru astfel de acţiuni barbare, ele nu vor rămâne fără răspuns, iar autorii atacurilor vor fi inevitabil pedepsiţi”, a spus ea. 

 

 

UPDATE - Alertă în toată Ucraina. Rusia atacă cu rachete balistice şi hipersonice

Este o noapte grea pentru Ucraina. Ruşii atacă constant cu rachete balistice şi hipersonice, iar sirenele sună constant, inclusiv în regiunea Zaporojie, anunţă guvernatorul Yuriy Malashko, cerând cetăţenilor să se îndrepte către adăposturile antiaeriene.

Există alte rapoarte că se petrec atacuri şi în regiunea de coastă Odesa şi în părţi din sudul Ucrainei, precum şi în regiunile Kiev, Vinnutsia, Jytomyr şi Cherkasy, transmite SkyNews

Ştirea iniţială - Ucraina a bombardat o universitate economică din Doneţk, folosind muniţie cu dispersie. Ruşii distrug un centru pentru transfuzie sanguină

Un proiectil rusesc dirijat a lovit un centru pentru transfuzie sanguină din comunitatea Kupyanskaya, din regiunea Harkov, a anunţat  preşedintele Zelenski pe profilul său de X. 

„Sunt morţi şi răniţi. Condoleanţe! Salvatorii noştri sting focul.  Aeastă crimă de război spune totul despre agresiunea rusă. Animale care distrug... Învingerea teroriştilor este o chestiune de onoare pentru toţi cei care preţuiesc viaţa".

 

Ucraina a bombardat regiunea Doneţk, folosind bombe cu dispersie.

 

Clădirea Universităţii de Economie şi Comerţ din Doneţk este în flăcări, transmite Sky News

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici