Recensământ. China a înregistrat cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii

  • Noile date arată o medie anuală de creştere a populaţiei de 0,53%.
  • În 2020, numărul nou-născuţilor înregistraţi în China a scăzut cu aproape 15%.
  • Populaţia cu vârsta peste 65 de ani a crescut rapid în ultimii 10 ani.
640 afișări
Imaginea articolului Recensământ. China a înregistrat cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii

Recensământ. China a înregistrat cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii, arată un nou recensământ

China a înregistrat cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii, potrivit datelor recensământului publicate marţi, informează CNN.

Conform Biroului Naţional de Statistică al ţării, populaţia a crescut cu 5,38% - adică 72 de milioane de oameni - la 1,41 miliarde în ultimul deceniu.

Cele mai recente date reprezintă o rată medie anuală de creştere a populaţiei de 0,53%, care a fost cu 0,04% mai mică decât rata anuală de creştere raportată între 2000 şi 2010.

Între timp, proporţia populaţiei cu vârsta peste 65 de ani a crescut rapid, de la 8,87% în 2010 la 13,5% în 2020.

Guvernul luptă pentru a spori creşterea populaţiei, deoarece se confruntă cu realitatea unui număr mai mic de lucrători care sprijină o societate din ce în ce mai îmbătrânită.

În 2020, numărul nou-născuţilor înregistraţi în China a scăzut cu aproape 15% faţă de an trecut, de la 11,79 milioane la 10,03 milioane.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici