Reuniune de urgenţă a NATO pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria

  • Alianţa Nord-Atlantică a convocat, vineri, la cererea Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, o reuniune de urgenţă pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria
  • Turcia va reclama uciderea a 33 de militari turci în provincia siriană Idlib
  • Anunţul a fost făcut de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg
2110 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a NATO pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria

Reuniune de urgenţă a NATO pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria

Alianţa Nord-Atlantică a convocat, vineri, la cererea Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, o reuniune de urgenţă pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Astăzi, Consiliul NATO se reuneşte la solicitarea Turciei pentru consultări în virtutea Articolului 4 al Tratatului fondator de la Washington, pe tema situaţiei din Siria", a declarat Jens Stoltenberg prin Twitter.

"Consiliul Nord-Atlantic, care include ambasadorii celor 29 de state membre NATO, se întruneşte vineri, 28 februarie, ca urmare a unei solicitări a Turciei pentru consultări în virtutea Articolului 4 al Tratatului fondator al NATO de la Washington, pe tema situaţiei din Siria. În virtutea Articolului 4 al Tratatului, orice membru NATO poate solicita consultări oricând constată, în opinia sa, că integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea sunt ameninţate", anunţă Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

Turcia, care oferă susţinere grupurilor insurgente siriene, va reclama uciderea a 33 de militari turci în provincia siriană Idlib. Rusia a atribuit Turciei responsabilitatea pentru incident, acuzând că militarii turci luptau alături de insurgenţi sirieni în momentul bombardamentelor armatei siriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici