Rusia a eliberat în procedură rapidă sute de mii de paşapoarte separatiştilor din estul Ucrainei - Euronews

  • Rusia a eliberat în procedură rapidă 720.000 de paşapoarte separatiştilor din estul Ucrainei.
  • Ruşii încearcă astfel să-şi extindă controlul asupra autoproclamatelor republici Donetsk şi Luhansk, anunţă Euronews.
2088 afișări
Imaginea articolului Rusia a eliberat în procedură rapidă sute de mii de paşapoarte separatiştilor din estul Ucrainei - Euronews

Rusia a eliberat în procedură rapidă sute de mii de paşapoarte separatiştilor din estul Ucrainei - Euronews

Decretul care simplifică procedurile privitoare la acordarea paşaportului rezidenţilor din Donetsk şi Luhansk a fost semnat de preşedintele Vladimir Putin în aprilie, 2019, imediat după ce proclamarea victoriei preşedintelui din Ucraina, Vladimir Zelenskiy. De atunci, peste 720.000 de rezidenţi din regiunile rebele, adică aproximativ 18& din populaţie, au primit paşaport rusesc.

Ivan Malyuta, un rezident din Donetsk, un oraş din estul Ucrainei controlat de separatişti, a aplicat luna trecută pentru cetăţenia rusă şi spune că el, soţia şi trei copii vor primi în curând paşapoartele ruse.

„Vreau să fiu cetăţean al Federaţiei Ruse”, a spus Malyuta la biroul pentru migraţie din Donetsk.

Malyuta şi familia lui se vor alătura celor peste 720.000 de rezidenţi din regiunile separatiste care au primit cetăţenie rusă într-o procedură rapidă vazută de mulţi drept o încercare a Rusiei de a-şi consolida influenţa în regiune.

În afara cetăţeniei, Rusia le-a oferit separatiştilor din Donetsk şi Luhansk locuri în partidul guvernamental rus, vaccinuri anti-COVID şi facilităţi comerciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici