Rusia sabotează SUA şi NATO în ţările din jurul Afganistanului

  • Administraţia Vladimir Putin îndeamnă ţările vecine cu Afganistanul să nu accepte prezenţa trupelor din SUA sau din alte ţări NATO.
  • Serghei Lavrov: "Le cerem ţărilor vecine cu Afganistanul să nu permită prezenţa militară a Statelor Unite sau a trupelor altor ţări NATO".
1406 afișări
Imaginea articolului Rusia sabotează SUA şi NATO în ţările din jurul Afganistanului

Vladimir Putin

Administraţia Vladimir Putin a îndemnat, miercuri, ţările vecine cu Afganistanul să nu accepte prezenţa trupelor din Statele Unite sau din alte ţări NATO după retragerea de pe teritoriul afgan, informează agenţia Reuters.

Kremlinul este preocupat atât de prezenţa grupurilor teroriste în Asia Centrală, cât şi de extinderea influenţei ţărilor occidentale în această regiune.

"Le cerem ţărilor vecine cu Afganistanul să nu permită prezenţa militară a Statelor Unite sau a trupelor altor ţări NATO care intenţionează să se instaleze acolo după retragerea de pe teritoriul afgan", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cursul unui discurs prin videoconferinţă la o reuniune organizată de Iran cu oficiali din China, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.

Ministrul rus de Externe a avertizat că mulţi membri ai grupurilor teroriste şi de crimă organizată încearcă să fugă din Afganistan pretinzând că sunt refugiaţi.

Rusia încearcă să îşi menţină influenţa asupra ţărilor foste sovietice şi are trupe în Tadjikistan, un stat vecin cu Afganistanul.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici pe plan intern şi la nivel internaţional din cauza deciziei de retragere a trupelor din Afganistan. În urma retragerii trupelor occidentale, Mişcarea talibanillor a preluat cu forţa, la jumătatea lunii august, puterea la Kabul. Statele Unite şi Rusia se tem că reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida ar putea pregăti din Afganistan atacuri teroriste la nivel internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici