Rusia vrea să producă sute de milioane de doze ale unui vaccin experimental anticoronavirus

  • Rusia a finalizat testele clinice preliminare ale unui potenţial vaccin anticoronavirus
  • Planul Rusiei este să producă pe plan intern, anul acesta, 30 de milioane de doze ale vaccinului şi 170 de milioane de doze în străinătate
  • Oficial rus: "Credem că vaccinul va fi aprobat în Rusia în august şi în alte ţări în septembrie, este posibil să devină primul vaccin aprobat din lume"
1194 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să producă sute de milioane de doze ale unui vaccin experimental anticoronavirus

Sursa FOTO: Profimedia

Rusia intenţionează să producă sute de milioane de doze ale unui vaccin experimental anti-Covid-19, în condiţiile în care etapa preliminară a testelor clinice a fost finalizată, informează agenţia de presă Reuters.

Administraţia de la Moscova intenţionează să producă anul acesta pe plan intern 30 de milioane de doze ale vaccinului experimental, iar alte 170 de milioane de doze ar putea fi fabricate în străinătate.

Prima etapă a testelor clinice a durat o lună şi a implicat 38 de persoane, fiind finalizată luna aceasta. Cercetătorii ruşi au stabilit că vaccinul este sigur şi induce o reacţie imună, deşi forţa imunităţii nu este clară încă.

O etapă mai amplă a testelor clinice va începe în august, implicând câteva mii de oameni, a declarat Kirill Dmitriev, directorul Fondului rus de Investiţii Directe, o entitate care s-a implicat în stimularea companiilor ruse să dezvolte soluţii anticoronavirus.

"Pe baza rezultatelor actuale, credem că vaccinul va fi aprobat în Rusia în august şi în alte ţări în septembrie, este posibil să devină primul vaccin aprobat din lume", a precizat oficialul rus.

Peste 100 de potenţiale vaccinuri anticoronavirus sunt în curs de a fi dezvoltate în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cel puţin două sunt în etape finale ale testelor clinice - unul dezvoltat de compania chineză Sinopharm şi altul de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford.

Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial, după SUA, Brazilia şi India, din punctul de vedere al numărului infecţiilor cu noul coronavirus. Până în prezent, în Rusia s-au înregistrat 751.612 cazuri de coronavirus şi 11.920 de decese.

Pe plan mondial s-au înregistrat până acum 13,5 milioane de cazuri de coronavirus şi 584.794 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici