Scepticism în Polonia privind un acord în legătură cu importurile de cereale din Ucraina

  • Reprezentanţi ai guvernelor Poloniei şi Ucrainei se întâlnesc joi la Varşovia pentru discuţii privind disputa legată de importurile de cereale din Ucraina.
  • Acestea au provocat proteste în masă ale fermierilor.
  • Un oficial polonez a declarat că este puţin probabil să se ajungă la un progres.
108 afișări
Imaginea articolului Scepticism în Polonia privind un acord în legătură cu importurile de cereale din Ucraina

Scepticism în Polonia privind un acord în legătură cu importurile de cereale din Ucraina

Fermierii din Polonia şi din alte părţi ale Uniunii Europene protestează de câteva luni, cerând revenirea la taxele vamale pentru importurile agricole din Ucraina, la care s-a renunţat după invazia Rusiei din 2022.

"Este dificil să ne aşteptăm la vreun progres după aceste discuţii", a declarat şeful biroului premierului, Jan Grabiec. "Suntem încă în dialog şi ambele părţi - cel puţin pentru astăzi - nu sunt pe deplin satisfăcute", a mai spus acesta.

Polonia a avut în vedere un acord de licenţiere pentru comerţul agricol cu Ucraina, similar celui convenit cu Kievul de România şi Bulgaria.

Miercuri, ministrul Agriculturii de la Varşovia, Czeslaw Siekierski, a declarat că există discuţii cu privire la un sistem de licenţiere a exporturilor, dar că sunt divergenţe în legătură cu produsele care ar urma să fie acoperite.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici