Serghei Lavrov şi John Kerry au discutat pe o bancă din Paris

Discuţiile dintre ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său american John Kerry au avut loc marţi seară pe o bancă din curtea reşedinţei ambasadorului Statelor Unite la Paris, unde cei doi oficiali au avut o întrevedere bilaterală de aproape o jumătate de oră, relatează RIA Novosti.

1307 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov şi John Kerry au discutat pe o bancă din Paris

Serghei Lavrov şi John Kerry au discutat pe o bancă din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Delegaţiile rusă şi americană au continuat ulterior discuţiile într-un format extins cu participarea celor doi miniştri de Externe de la Moscova şi Washington.

La final, ministrul rus de Externe şi secretarul de Stat american au apreciat că întrevederea a fost "utilă". Cei doi miniştri au abordat cele mai importante dosare de pe scena internaţională, în special situaţia din Orientul Mijlociu, Iran şi evenimentele din Ucraina.

Ministrul Serghei Lavrov a reafirmat că soluţionarea crizei din Ucraina este posibilă "doar în urma reluării dialogului politic între părţile aflate în conflict, în conformitate cu prevederile acordurilor de la Minsk din 5 şi 19 septembrie". Potrivit ministrului rus, aplicarea acordurilor este o prioritate. "Secretarul de Stat american consideră justificată poziţia noastră", a declarat Serghei Lavrov.

El a admis, de asemenea, că Moscova şi Washingtonul au în continuare poziţii divergente asupra altor teme de actualitate. Cele două părţi au confirmat, însă, că Rusia şi Statele Unite deţin un rol important în soluţionarea problemelor din lume şi ar putea colabora mai eficient, cum ar fi, de exemplu, în cazul luptei împotriva epidemiei de Ebola şi a ofensivei împotriva teroriştilor.

Întâlnirea de la Paris dintre secretarul de Stat John Kerry şi ministrul Serghei Lavrov intervine în condiţiile în care preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, au programată o întrevedere vineri la Milano, în prezenţa liderilor europeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici