Site-ul CIA, inaccesibil. Anonymous revendică un atac

Site-ul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) era inaccesibil vineri după-amiaza, în timp ce grupul de hackeri activişti Anonymous afirmă că l-a atacat.

856 afișări
Imaginea articolului Site-ul CIA, inaccesibil. Anonymous revendică un atac

Site-ul CIA inaccesibil. Anonymous revendică un atac

"CIA Tango down", a anunţat un membru al grupului Anonymous pe contul Twitter @YourAnonNews, utilizat frecvent de activiştii hackeri. "Tango Down", în jargonul forţelor speciale, înseamnă că un inamic a fost doborât. Nicio explicaţie suplimentară nu a fost furnizată de Anonymous.

Vineri după-amiaza conectarea la site-ul cia.gov era imposibilă. După mai bine de două ore de la o primă încercare, un jurnalist AFP a fost direcţionat pe o pagină anunţând că site-ul este inaccesibil.

"Studiem aceste informaţii", a declarat o purtătoare de cuvânt a CIA, întrebată în acest sens.

Membri ai grupului Anonymous au anunţat tot vineri că au blocat site-ul camimex.org.mex, aparţinând Camerei Minelor din Mexic. Acest site nu putea fi accesat vineri.

Luna trecută, hackeri Anonymous au dezactivat temporar site-urile Departamentului american al Justiţiei şi poliţiei federale (FBI), ca represalii faţă de închiderea site-ului de partajare online MegaUpload, acuzat de piraterie "masivă".

Grupul de ahackeri Anonymous nu a furnizat nicio explicaţie asupra atacului vizând CIA.

În iunie, un grup apropiat Anonymous, Lulz Security, a blocat, deja, temporar, site-ul CIA.

Majoritatea acţiunilor Anonymous sunt atacuri de tip denial-of-service (DoS, "negarea serviciului"), care constau în blocarea site-urilor prin accesări simultane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici