Slujba de Crăciun nu se va ţine la Catedrala Notre Dame pentru prima dată de la Revoluţia Franceză

Slujba de Crăciun nu se va ţine la Catedrala Notre Dame pentru prima dată de la Revoluţia Franceză, ceremonia fiind programată la Saint-Germain l'Auxerrois, în apropierea monumentului afectat de incendiul din luna aprilie, arată ABC News.

395 afișări
Imaginea articolului Slujba de Crăciun nu se va ţine la Catedrala Notre Dame pentru prima dată de la Revoluţia Franceză

Slujba de Crăciun nu se va ţine la Catedrala Notre Dame pentru prima dată de la Revoluţia Franceză

Celebra catedrală nu a mai fost deschisă pentru credincioşi din aprilie, când un incendiu violent a distrus acoperişul.

„Este pentru prima dată de la Revoluţia Franceză că nu va fi o slujbă la miezul nopţii”, a declarat monseniorul Patrick Chauvet, pentru The Associated Press.

Catedrala nu a mai fost închisă de Crăciun din 1789, potrivit AP.

„Avem ocazia să sărbătorim Liturghia în afara zidurilor, ca să spunem aşa,” a adăugat Chauvet, „dar vom arăta că Notre Dame continuă să fie legată de noi”, a explicat ierarhul.

Pe 25 decembrie slujba va fi organizată la Saint-Germain l'Auxerrois, biserica gotică unde au fost mutate ceremoniile de la Notre Dame.

Arhiepiscopul Michel Aupetit a organizat o slujbă în interiorul catedralei pentru preoţi şi pompieri, participanţii fiind obligaţi să poarte echipamente de protecţie atunci când au sărbătorit Paştele.

Slujbele obişnuite au fost mutate la Saint-Germain l'Auxerrois până la finalizarea procesului de reconstrucţie a catedralei vechi de 850 de ani.

O preocupare majoră a rămas pentru extragerea pieselor rămase din spira acoperişului, spune Brigitte Kuster, un deputata care răspunde de monitorizarea procesului de reconstrucţie a catedralei.

Asociaţia de muzică sacră Notre Dame a întrerupt tradiţia şi nu va organiza niciun concert în timpul sărbătorilor. Concertul de Crăciun a fost anulat în semn de protest faţă de concedierea coordonatorilor corului ca urmare a problemelor cauzate de incendiu.

Strângerea de fonduri de după incendiu a adus promisiuni care ajunge la peste 1 miliard de dolari, din care au fost adunate aproximativ 122 de milioane de dolari.

"În timp ce salvarea patrimoniului arhitectural al Catedralei după la incendiul din 15 aprilie concentrează toată atenţia şi resursele noastre, a venit vremea să ne preocupe şi păstrarea patrimoniului său imaterial", au arătat cei care compun corul într-o petiţie publicată online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici