Statele Unite sunt pregătite să apeleze la rezervele de petrol după atacurile din Arabia Saudită

Administraţia Donald Trump este pregătită să apeleze la rezervele de petrol destinate situaţiilor de urgenţă dacă este necesar după ce producţia din Arabia Saudită a fost puternic afectată de mai multe atacuri cu drone produse sâmbătă, informează Reuters.

2291 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sunt pregătite să apeleze la rezervele de petrol după atacurile din Arabia Saudită

Statele Unite sunt pregătite să apeleze la rezervele de petrol după atacurile din Arabia Saudită

Shaylyn Hynes, purtătoarea de cuvânt a Departamentului pentru Energie a declarat că secretarul pentru Energie, Rick Perry, „este pregătit să aloce resurse din rezervele strategice de petrol dacă este necesar pentru a preveni perturbarea pieţelor ca urmare a acestei agresiuni”.

Perry le-a solicitat angajaţilor Departamentului să colaboreze cu Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) „cu privire la opţiunile disponibile pentru o acţiune la nivel global, în caz că va fi necesar”, a spus Hynes.

IEA a transmis: „Monitorizăm cu atenţie situaţia din Arabia Saudită. Suntem în contact cu autorităţile saudite şi cu principalii producători şi consumatori. Deocamdată, pieţele sunt aprovizionate bine din amplele stocuri comerciale”.

Rezerva strategică de petrol a Statelor Unite este depozitată în Texas şi Louisiana şi înmagazinează aproximativ 645 de milioane de barili de petrol, cantitatea consumată la nivel naţional într-o lună.

Preşedintele Donald Trump a făcut adesea apel la mai multe state membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) să producă mai mult petrol pentru a modera preţurile la nivel internaţional. Sancţiunile impuse de Statele Unite împotriva Iranului şi Venezuelei, la rândul lor membre OPEC, au dus la scăderea cantităţilor de petrol livrate pe piaţa internaţională.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită, atribuite de Administraţia Donald Trump Iranului, afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită.

Dar Riyadul a informat analiştii din industria energetică despre faptul că atacurile afectează peste cinci milioane de barili pe zi, adică jumătate din producţia de petrol a Arabiei Saudite, ţară care asigură 10% din necesarul mondial şi este cel mai mare exportator din lume.

Reducerea producţiei zilnice cu cinci milioane de barili reprezintă 5% din fluxul la nivel mondial.

Un oficial din cadrul Ministerului saudit al Energiei a declarat că o parte din producţie a fost redusă din raţiuni de precauţie, putând fi reluată rapid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici