Svetlana Tihanovskaia, apel pentru români în contextul protestelor din Belarus împotriva lui Lukaşenko

  • Svetlana Tihanovskaia le-a mulţumit românilor pentru sprijinul faţă de Belarus
  • Svetlana: Prietenii adevăraţi la nevoie se cunosc
  • Iohannis, alături de liderii Poloniei şi Lituaniei au cerut UE sprijin pentru Belarus
9895 afișări
Imaginea articolului Svetlana Tihanovskaia, apel pentru români în contextul protestelor din Belarus împotriva lui Lukaşenko

Svetlana Tihanovskaia a mulţumit românilor pentru sprijinul oferit

România, pe buzele Svetlanei Tihanovskaia. Liderul Opoziţiei belaruse a mulţumit românilor pentru sprijin şi preşedintelui Klaus Iohannis pentru scrisoarea trimisă către Uniunea Europeană, ca semnal de alarmă, pentru ca Belarusul să fie ajutat. „Prietenii adevăraţi la nevoie se cunosc”, a spus ea.

Tihanovskaia a vorbit în cadrul conferinţei „Belarus choosing its future: between threats and opportunities”, organizată în Bucureşti de Ambasada Lituaniei în România şi Centrul pentru Prevenirea Conflictelor.

Svetlana Tihanovskaya, liderul opoziţiei bieloruse, a declarat:” Aş vrea să îmi exprim aprecierea faţă de prietenii noştri români, al căror preşedinte, pe 21 septembrie, împreună cu colegii din Lituania şi Polonia, au trimis o scrisoare către comunitatea europeană, să se asigure că belaruşii primesc sprijinul de care avem atât de mare nevoie, pentru tranziţia economică, politică şi socială”. 

Protestele au început, în Belarus, încă de pe 9 august, în urma realegerii lui Alexandr Lukashenko la putere. Opoziţia crede că alegerile au fost fraudate. În urmă cu două săptămâni, Consiliul Uniunii Europene a decis că preşedintele reales va fi sancţionat. Cu toate acestea, Lukashneko încă refuză să facă un pas înapoi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici