TENSIUNI la cote maxime în Orientul Mijlociu: Iranul ameninţă cu distrugerea unor oraşe din Israel / Netanyahu avertizează: Ar "fi ULTIMA aniversare a Revoluţiei islamice pe care o celebrează"

Un comandant al Gardienilor Revoluţiei a avertizat că Iranul va distruge oraşe din Israel dacă va fi atacat de Statele Unite, dar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a replicat ameninţând cu distrugerea naţiunii iraniene.

15483 afișări
Imaginea articolului TENSIUNI la cote maxime în Orientul Mijlociu: Iranul ameninţă cu distrugerea unor oraşe din Israel / Netanyahu avertizează: Ar "fi ULTIMA aniversare a Revoluţiei islamice pe care o celebrează"

TENSIUNI la cote maxime în Orientul Mijlociu: Iranul ameninţă cu distrugerea unor oraşe din Israel / Netanyahu avertizează regimul de la Teheran

"Statele Unite nu au curajul de a trage un singur glonţ spre noi în pofida tuturor capabilităţilor militare pe care le deţin. Dar, dacă ne atacă, vom şterge de pe faţa pământului oraşele Tel Aviv şi Haifa", a declarat generalul iranian Yadollah Javani, citat de agenţiile de presă IRNA şi Reuters.

Yadollah Javani, membru al Biroului politic al Gardienilor Revoluţiei din Iran, a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei ceremonii pentru marcarea a 40 de ani de la Revoluţia islamică de la Teheran.

În replică la declaraţiile oficialului militar iranian, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat Iranul că, dacă va ataca Israelul, "va fi ultima aniversare a Revoluţiei islamice pe care o celebrează".

"Eu nu ignor ameninţările regimului iranian, dar nici nu sunt intimidat de ele", a afirmat Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Times of Israel. "Dacă acest regim face eroarea teribilă şi încearcă să distrugă oraşele Tel Aviv sau Haifa, nu va reuşi, dar va fi ultima aniversare a Revoluţiei islamice pe care o celebrează. Ar trebui să ţină cont de acest lucru", a spus Netanyahu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici