Turcia a respins propunerea Egiptului de armistiţiu în Libia

Turcia a respins, miercuri, propunerea Egiptului de încetare a focului în Libia, afirmând că planul vizează salvarea lui Khalifa Haftar după prăbuşirea ofensivei sale de a controla capitala Tripoli, relatează ziarul Hurriyet, citat de Reuters.

1440 afișări
Imaginea articolului Turcia a respins propunerea Egiptului de armistiţiu în Libia

Turcia a respins propunerea Egiptului de armistiţiu în Libia

Turcia îl susţine pe Fayez al Serraj's liderul guvernului recunoscut de ONU ce poartă numele de Guvernul Acordului Naţional. Forţele susţinute de Turcia au reuşit în ultimele săptămâni să respingă un asalt de 14 luni asupra capitalei Tripoli organizat de Armata Naţională Libiană condusă de generalul Haftar şi sprijinită de Rusia alături de Emiratele Arabe Unite.

Egiptul a solicitat încetărea focului, luni, ca parte a unei iniţiative ce propune şi un consiliu ales de conducere pentru Libia. Rusia şi Emiratele Unite au salutat planul, în timp ce Germania a declarat că discuţiile susţinute de ONU sunt esenţiale pentru procesul de pace.

Cu toate acestea, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a respins propunerea numind-o o încercare de al salva pe Haftar în urma pierderilor suferite pe câmpul de luptă.

"Armistiţiul cerut pentru a-l salva pe Haftar nu pare sincer pentru noi", a spus ministrul.

Cavusoglu a declarat că Turcia va continua discuţiile cu toate părţile pentru o soluţie în Libia, dar că o astfel de soluţie ar necesita acordul ambelor părţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici