Turcia critică afirmaţiile Franţei privind operaţiunea din regiunea siriană Afrin

Ministrul francez de Externe a făcut "cea mai eronată" declaraţie cu privire la operaţiunea "Ramura de măslin", pe care Turcia o desfăşoară în provincia siriană Afrin, a declarat, miercuri, ministrul turc pentru Afacerile Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

396 afișări
Imaginea articolului Turcia critică afirmaţiile Franţei privind operaţiunea din regiunea siriană Afrin

Turcia critică afirmaţiile Franţei privind operaţiunea din regiunea siriană Afrin

Omer Celik, ministrul turc pentru Afacerile Uniunii Europene, a criticat afirmaţiile ministrului francez de Externe Jean-Yves Le Drian, care a acuzat Turcia de încălcarea legislaţiei internaţionale prin acţiunile militare din Siria.

"Asigurarea securităţii la frontiere nu înseamnă uciderea unor civili ... şi acest lucru ar trebui condamnat. Într-o situaţie periculoasă precum cea din Siria, Turcia nu ar trebui să intensifice războiul deja existent. Legislaţia internaţională este încălcată de Turcia, de către regimul de la Damasc, de Iran şi de către cei care atacă regiunile Ghouta de Est şi Idlib", a spus Le Drian.

Ca răspuns, oficialul turc a numit declaraţia lui Le Drian ca fiind "cea mai eronată posibilă".

"Turcia luptă împotriva terorismului şi respectă legislaţia internaţională. Cei care încalcă legea şi comit crime sunt cei care furnizează arme grupului insurgent kurd YPG", a adăugat Omar Celik, referindu-se la gruparea împotriva căreia este desfăşurată operaţiunea.

Acesta a adăugat că reacţia ministrului francez de Externe arată un "standard dublu cu privire la terorism".

"Cei care se abţin de la a menţiona numărul cetăţenilor noştri care au fost ucişi de terorişi, prezintă o imagine inexistentă a realităţii. Este o dovadă a ignorării masacrului comise de organizaţia teroristă pe care o combatem în Afrin", a concis oficialul turc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici