UE va analiza săptămâna viitoare opţiunile pentru o misiune de antrenare a militarilor ucraineni

Miniştrii Apărării din ţările Uniunii Europene vor discuta, în cursul reuniunii de la Praga, pe 29-30 august, despre modalităţile de lansare a unei misiuni de antrenare a militarilor ucraineni, anunţă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

184 afișări
Imaginea articolului UE va analiza săptămâna viitoare opţiunile pentru o misiune de antrenare a militarilor ucraineni

UE va analiza săptămâna viitoare opţiunile pentru o misiune de antrenare a militarilor ucraineni

"La nivelul Uniunii Europene, trebuie să vedem ce altceva putem face pentru a susţine Ucraina şi pentru a creşte pentru Rusia costurile acestui război", a declarat Josep Borrell Fontelles, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, potrivit agenţiei Reuters.

"Vom discuta despre aceste lucruri la Praga, săptămâna viitoare, inclusiv despre problema vizelor pentru cetăţenii ruşi, precum şi despre misiunea UE de antrenare a forţelor ucrainene", a subliniat oficialul european.

Anterior, în cursul vizitei efectuate luni în Spania, Josep Borrell Fontelles a evocat ideea unui program al Uniunii Europene pentru antrenarea militarilor ucraineni în naţiunile vecine Ucrainei. El a precizat că militari ucraineni beneficiază deja de instruire în Polonia, Cehia, Marea Britanie şi Franţa.

În cursul vizitei în Spania, Borrell a respins propunerea privind interzicerea în totalitate a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul comunitar. "Interzicerea totală a călătoriilor nu este o idee bună, trebuie să fim mai selectivi", a declarat el, catalogând propunerea, formulată de Ucraina şi de unele ţări din cadrul UE, ca fiind "destul de controversată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici