UE va lua în considerare cheltuielile de apărare ale Poloniei în limita deficitului

  • Uniunea Europeană va lua în considerare cheltuielile de apărare ale Poloniei, cele mai mari din NATO raportate la produsul intern brut.
  • Asta în timp ce blocul comunitar face presiuni pentru ca statele membre să reducă nivelul prea mare al deficitelor.
311 afișări
Imaginea articolului UE va lua în considerare cheltuielile de apărare ale Poloniei în limita deficitului

UE va lua în considerare cheltuielile de apărare ale Poloniei în limita deficitului

Comisia Europeană intenţionează să reia limita de deficit de 3%, suspendată între 2020 şi 2023 din cauza pandemiei de Covid-19 şi a războiului din Ucraina. Statele membre care o depăşesc sunt obligate să urmeze un plan pentru a reveni sub această limită.

"4,1% din PIB este ponderea pe care o cheltuim anul acesta pentru apărare, iar anul viitor va fi mai mult", a declarat ministrul de Finanţe polonez, Andrzej Domanski., potrivit Reuters.

Varşovia cheltuieşte din 2022 dublu faţă de recomandarea NATO de 2% din produsul intern brut pentru a-şi spori capacităţile de apărare pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că războiul din Ucraina cu Rusia s-ar putea extinde.

"Dacă scoatem cheltuielile pentru apărare, cheltuielile pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni şi atenuarea crizei din sectorul energetic vom ajunge cu siguranţă substanţial sub 3%", a spus Andrzej Domanski.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici