Un adolescent britanico-belgian devine cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii de unul singur

Mack Rutherford, un adolescent britanico-belgian de 17 ani, a doborât recordul mondial stabilit de Travis Ludlow şi a devenit cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii singur.

697 afișări
Imaginea articolului Un adolescent britanico-belgian devine cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii de unul singur

Macksolo, Facebook

Mack Rutherford, în vârstă de 17 ani, a decolat de la Sofia, Bulgaria, pe 23 martie anul acesta şi a zburat peste Italia şi Grecia, înainte de a naviga prin Asia, Africa, SUA şi două oceane.

Aviatorul a aterizat din nou în capitala bulgară miercuri - la cinci luni după ce a pornit în odiseea sa, potrivit Sky News.

El a doborât recordul mondial stabilit de Travis Ludlow, în vârstă de 18 ani, în 2021, care a realizat această performanţă la 18 ani şi 150 de zile.

Mark a fost încurajat de sora sa, Zara, care în ianuarie a devenit cea mai tânără femeie care a zburat în jurul lumii, la 19 ani.

El a zburat cu un avion ultrauşor rapid Shark, care are o viteză de croazieră ce atinge 300 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici