Un avion de vânătoare cu inteligenţă artificială ţine pasul cu un pilot uman

  • Un avion de vânătoare cu inteligenţă artificială a ţinut pasul cu un pilot uman în timpul unui zbor de testare istoric al Forţelor Aeriene Americane.
  • Forţele aeriene americane testează avioanele F-16 dotate cu inteligenţă artificială în scenarii de antrenament de luptă.
1481 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare cu inteligenţă artificială ţine pasul cu un pilot uman

Un avion de vânătoare cu inteligenţă artificială ţine pasul cu un pilot uman

În unele scenarii de luptă, avioanele cu inteligenţă artificială depăşesc performanţele piloţilor umani, scrie Business Insider.

Forţele aeriene americane au efectuat joi un zbor de testare istoric al avionului său autonom X-62A VISTA, dotat cu inteligenţă artificială. Zborul deasupra bazei aeriene Edwards, la care secretarul Forţelor Aeriene Frank Kendall a stat în cabina de pilotaj, a parcurs mai multe exerciţii de luptă şi scenarii de luptă aeriană.

Potrivit The Associated Press, avionul cu inteligenţă artificială, care a efectuat peste 20 de zboruri de când au început testele în septembrie, a început să depăşească performanţele piloţilor umani în anumite scenarii.

În timp ce grupurile umanitare şi-au exprimat îngrijorarea profundă cu privire la punerea deciziilor de viaţă şi de moarte în mâinile unei aeronave cu inteligenţă artificială, Kendall a subliniat că AI restructurează deja strategiile de război globale, fie că ne place sau nu.

„Este un risc de securitate să nu o avem. În acest moment, trebuie să o avem", a declarat Kendall după ce a aterizat.

Forţele Aeriene ale SUA pariază mult pe inteligenţa artificială, investind într-o flotă de 1.000 de drone fără pilot pentru a efectua manevre mai riscante decât sunt posibile cu navele cu echipaj uman, prima operând în 2028.

Deşi piloţii de la Baza aeriană Edwards ştiu că aparatele dotate cu inteligenţă artificială i-ar putea înlocui în curând, aviatorii sunt reticenţi în faţa unui adversar cu capacităţi de inteligenţă artificială dacă SUA nu au propria flotă autonomă.

Forţele Aeriene nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici