Un oficial american a confirmat eşecul testului britanic cu o rachetă nucleară de tip Trident

Un oficial militar american a confirmat eşecul unui test al forţelor britanice cu o rachetă nucelară de tip Trident, care a avut loc în largul coastelor Floridei, precizând că racheta a urmat o traiectorie specifică pentru procedura autodistrugere, relatează postul CNN.

959 afișări
Imaginea articolului Un oficial american a confirmat eşecul testului britanic cu o rachetă nucleară de tip Trident

Un oficial american a confirmat eşecul testului britanic cu o rachetă nucleară de tip Trident (Mediafax Arhiva Foto)

Oficialul american a declarat că incidentul a avut loc într-o zonă folosită de Statele Unite şi Marea Britanie pentru efectuarea de teste balistice, iar racheta folosită nu avea un focos nuclear, fiind vorba de un test.

Publicaţia britanică The Sunday Times a relatat că racheta s-a îndreptat din greşeală spre SUA, însă oficialul american a declarat că proiectilul a urmat o traiectorie specifică pentru procedura de autodistrugere.

Racheta a fost deviată spre ocean pentru autodistrugere, o procedură automată în cazul detectării unei anomalii.

Prim-ministrul britanic Theresa May a fost vizată de critici privind refuzul de a răspunde întrebărilor pe tema testului eşuat, Guvernul de la Londra fiind acuzat că ascuns informaţiile despre eşecul testului balistic, cu doar câteva săptămâni înaintea unui vot al Camerei Comunelor pe tema viitorului sistemului Trident. În luna iulie, Camera Comunelor a aprobat construirea mai multor submarine dotate cu rachete Trident, costul programului fiind de 40 de miliarde de lire.

Luni, un purtător de cuvânt al Guvernului a anunţat că May a fost informată cu privire la acest test şi rezultatul acestuia.

"Testul a avut loc în iunie (2016) în timpul premierului anterior (David Cameron). La preluarea funcţiei, actualul prim-ministru (Theresa May) a fost informat în legătură cu o varietate de chestiuni în plan nuclear, inclusiv aceasta. În urma testului, submarinul şi echipajul au fost testate şi certificate cu succes", a comunicat purtătorul de cuvânt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici