Un oraş din Sudan cu 800.000 de locuitori ar putea fi atacat. ONU: civilii sunt prinşi în capcană

  • Oraşul Al Fashir din Sudan ar putea fi atacat de forţele paramilitare care luptă cu armata sudaneză.
  • În interiorul oraşului se află 800.000 de oameni.
  • Civilii sunt prinşi în capcană, avertizează ONU.
754 afișări
Imaginea articolului Un oraş din Sudan cu 800.000 de locuitori ar putea fi atacat. ONU: civilii sunt prinşi în capcană

Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la un potenţial atac asupra Al Fashir, capitala Darfurului de Nord din Sudan.

Un purtător de cuvânt al biroului secretarului general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că „un atac asupra oraşului ar avea consecinţe devastatoare pentru populaţia civilă”, potrivit Sky News.

Oraşul cu circa 800.000 de locuitori este aglomerat şi are mari probleme cu aprovizionarea. Experţii vorbesc despre un atac iminent al Forţelor de sprijin rapid (RSF).

Sudanul este în haos de un an, de când a izbucnit conflictul dintre armată şi paramilitari. Iniţial luptele au fost în capitala ţării şi apoi s-au extins în alte regiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici