Un pilot de la United Airlines a aruncat muniţie la toaletă în timpul unui zbor către Germania

Compania aeriană americană United Airlines a declanşat o anchetă după ce un pilot a aruncat muniţie reală în toaletă, în timpul unui zbor internaţional de la Houston în Germania.

416 afișări
Imaginea articolului Un pilot de la United Airlines a aruncat muniţie la toaletă în timpul unui zbor către Germania

Un pilot de la United Airlines a aruncat muniţie la toaletă în timpul unui zbor către Germania (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc în timpul unui zbor către Munchen, în iunie, relatează CNN.

"Un pilot (de la) United (Airlines) a eliminat în mod necorespunzător muniţie în timpul unui zbor, luna trecută, de la Houston la Munchen", a anunţat joi compania într-un comunicat.

"Examinăm incidentul, iar pilotul rămâne angajat", se arată în comunicat.

Potrivit legii federale, un pilot este autorizat să poarte armă, dar numai în Statelor Unite.

"În cadrul programului Federal Flight Deck Officer, membri ai echipajului sunt eligibili să fie autorizaţi de Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) să folosească arme de foc pentru a se apăra în cazul unei acţiuni violente sau al unei tentative de preluare a controlului asupra avionului", a precizat TSA.

Însă ei nu au permisiunea să aducă la bord armament sau muniţie atunci când zboară în afara Statelor Unite sau atunci când nu sunt de serviciu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici