Violenţele din Irak s-au soldat cu 19 morţi, dintre care 12 într-un singur atentat

Cel puţin 19 persoane au murit vineri în urma unor noi violenţe în Irak, dintre care 12 într-un atentat cu maşină-capcană la Bagdad, conform unor surse din securitate citate de AFP.

192 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Irak s-au soldat cu 19 morţi, dintre care 12 într-un singur atentat

Violenţele din Irak s-au soldat cu 19 morţi, dintre care 12 într-un singur atentat

Douăsprezece persoane au fost ucise în explozia unei maşini-capcană în faţa unui vânzător de îngheţată din El-Mechtel, din estul capitalei, a declarat pentru AFP generalul Saad Maan, purtător de cuvânt al ministerului irakian de Interne.

Atentatul a provocat de asemenea şi 23 de răniţi, conform acestui responsabil.

La Sinjar, o localitate din vestul oraşului Mossul (nord), insurgenţii au ucis, în propria lor casă, o mamă şi cei trei copii, toţi membri ai minorităţii yezedite, de origine kurdă care a fost frecvent ţinta grupărilor extremiste sunnite.

La Baquba, la nord de Bagdad, doi membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi, iar alţi cinci au fost răniţi în explozia unei bombe plasate în apropierea unei case, în timp ce un combatant al miliţiei anti-Qaida Al-Sahwa a fost ucis de un bărbat armat la un baraj de control.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici