Zeci de morţi după atacurile israeliene asupra Siriei - surse

Loviturile israeliene asupra oraşului Alep, în nordul Siriei, vineri dimineaţa, au ucis 38 de persoane, inclusiv cinci membri ai grupului armat libanez Hezbollah, au declarat două surse de securitate citate de Reuters.

653 afișări
Imaginea articolului Zeci de morţi după atacurile israeliene asupra Siriei - surse

Zeci de morţi după atacurile israeliene asupra Siriei - surse

Ministerul sirian al Apărării a declarat vineri că mai mulţi civili şi militari au fost ucişi după ce Israelul şi grupuri militante au lansat atacuri împotriva oraşului Alep.

Atacurile aeriene israeliene au vizat mai multe zone din regiunea rurală a Alepului în jurul orei locale 1:45 (22:45 GMT), a precizat ministerul într-un comunicat.

Loviturile aeriene au coincis cu atacuri cu drone efectuate din Idlib şi din zona rurală vestică a Alepului, pe care ministerul le-a descris ca fiind efectuate de „organizaţii teroriste” care au vizat civili din Alep şi din împrejurimi.

Cu toate acestea, ministerul nu a menţionat un număr specific de morţi şi nici nu a clarificat dacă victimele au fost cauzate de loviturile aeriene israeliene sau de atacurile comise de grupuri militante.

„Agresiunea a dus la martiriul şi rănirea unui număr de civili şi militari şi a provocat pierderi materiale la proprietăţile publice şi private”, se arată în comunicat.

Armata israeliană a refuzat să comenteze.

De la atacul din 7 octombrie al Hamas asupra civililor şi soldaţilor israelieni, Israelul şi-a intensificat loviturile asupra a ceea ce consideră a fi baze ale miliţiilor susţinute de Iran în Siria. De asemenea, a lovit apărarea aeriană a armatei siriene şi unele forţe siriene. Israelul efectuează de ani de zile astfel de atacuri în Siria, unde influenţa Teheranului a crescut de când a început să-l susţină pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011. Luptătorii aliaţi cu Iranul, inclusiv Hezbollah, deţin acum controlul în zone vaste din estul, sudul şi nord-vestul Siriei şi în mai multe suburbii din jurul capitalei.

Israelul şi Hezbollah au schimbat focuri de armă peste graniţa dintre Israel şi Liban de când a izbucnit războiul din Gaza, cea mai mare escaladare de când au avut un conflict de o lună în 2006.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mort,
israel,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici