Carduri de identificare pentru deţinuţi, în Penitenciarul Timişoara

Directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Timişoara, Ioan Băla, a declarat că deţinuţii vor avea carduri de identificare personalizate, în premieră în ţară, cu ajutorul cărora vor putea telefona acasă, vor putea face cumpărături sau vor putea merge în diferite zone din unitate, în care au voie.

39 afișări
Imaginea articolului Carduri de identificare pentru deţinuţi, în Penitenciarul Timişoara

Carduri de identificare pentru deţinuţi, în Penitenciarul Timişoara

"Introducerea cardurilor reduce numărul de angajaţi necesari pentru diverse activităţi în interior, la însoţire, supraveghere pentru acordarea unor drepturi. Legea de execuţie a pedepsei nu limitează numărul de convorbiri telefonice, spune minimum patru pe lună. Dacă au bani disponibili ei pot să sune de mai multe ori, dar din lipsă de personal şi tehnică nu puteam acorda acest drept decât limitat. Dar eliminând factorul uman, serverul este foarte riguros, exact, stochează date mai multe decât un individ, iar de acum putem acorda acest drept mai des. Deţinuţii mai pot afla şi câţi bani au în cont, prin intermediul cardului, care va fi personalizat. De asemenea, mai pot merge în diferite zone din unitate, unde au voie, dar până acum era mai greu de supravegheat o astfel de mişcare”, a precizat Băla.

El a adăugat că sistemul de carduri personalizate nu a costat nimic şi va fi întreţinut de serviciul de profil din penitenciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici