Evaziune fiscală de 8 milioane de lei / Administratorul unei firme a fost trimis în judecată

  • Administratorul unei firme a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală.
  • Acesta ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproape 8 milioane de lei.
465 afișări
Imaginea articolului Evaziune fiscală de 8 milioane de lei / Administratorul unei firme a fost trimis în judecată

Mediafax FOTO

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada 2008-2013, inculpatul ar fi înregistrat în contabilitatea unei firme pe care o administra 34 facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive realizate de la 12 societăţi comerciale, în valoare de peste 28 de milioane de lei. Ulterior, au fost stornate facturi în valoare de 5,5 milioane.

„Au rămas astfel facturi care nu au fost stornate în cuantum de 22,618,586.23 lei, fapt care a condus la diminuarea TVA-ului de plată cu suma de 3,852,579.18 lei, precum şi la diminuarea impozitului pe profit cu suma de 867,091.00 lei, rezultând un prejudiciu total adus bugetului de stat în cuantum de 4,719,670.00 lei (debit principal). La suma de 4,719,670 lei, reprezentând debit principal, se adaugă accesorii fiscale în cuantum de 3,090,633 lei, rezultând astfel o sumă totală de plată în cuantum de 7,810,303 lei”, se arată în comunicat.

Potrivit raportului de expertiză contabilă întocmit în cauză, firma a achitat întreg prejudiciul creat bugetului de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici