Cine a dansat pe Jerusalema plăteşte! Poliţia germană somată să achite drepturi de autor pentru provocarea momentului

  • Casa de discuri Warner Music a revendicat drepturile de autor de la poliţia germană pentru ”Jerusalema Dance Challenge.”
  • În Germania, ca peste tot în lume, provocarea a fost realizată de colegii din companii, administraţii sau spitale.
  • Inspirată de gospel şi concepută ca un fel de rugăciune, piesa este interpretată în limba zulu de cântăreţul Nomcebo Zikode.
2693 afișări
Imaginea articolului Cine a dansat pe Jerusalema plăteşte! Poliţia germană somată să achite drepturi de autor pentru provocarea momentului

Foto: Profimedia

În timp ce hitul ”Jerusalema” a cuprins planeta cu provocări coregrafice, denumite ”Jerusalema Dance Challenge,” postate pe reţelele de socializare, casa de discuri Warner Music a revendicat drepturile de autor de la poliţia germană, pentru difuzarea clipurilor realizate de amatori, notează Le Figaro.
 
„În aceste vremuri tulburi, este mai important ca niciodată ca artiştii să fie plătiţi pentru muzica lor atunci când este folosită de alţii pentru a-şi creşte reputaţia,” a declarat un purtător de cuvânt al casei Warner.
 
Datorită ritmului său captivant, piesa DJ-ului sud-african Master KG a inspirat luni de zile mii de persoane anonime pe reţelele de socializare, care au realizat mici clipuri în care dansau pe ritmurile melodiei.
 
În Germania, ca peste tot în lume, provocarea a fost realizată de colegii din companii, administraţii sau spitale. Inspirată de gospel şi concepută ca un fel de rugăciune, piesa este interpretată în limba zulu de cântăreaţa Nomcebo Zikode.
 
În Renania de Nord-Westfalia (vestul Germaniei), serviciile Ministerului de Interne regional au avut surpriza să vadă factura pentru prestaţiile angajaţilor din mai multe unităţi de poliţie. "Este corect că Ministerul de Interne a soluţionat revendicările Warner Music pentru mai multe secţii de poliţie ca parte a ”Jerusalema Challenge", a declarat biroul de presă al casei, confirmând informaţii din presa germană. „Din motive contractuale”, ministerul nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire la sumele solicitate, descrise de presă ca fiind „considerabile.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici