Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu - premiate la Palm Springs Festival

Actriţele Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu au fost distinse, duminică, cu FIPRESCI Award Best Actress pentru rolurile din filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, la cea de a 19-a ediţie a Festivalului de la Palm Springs.

14 afișări
Imaginea articolului Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu - premiate la Palm Springs Festival

Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu - premiate la Palm Springs Festival

Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu, Otilia şi Găbiţa din "4,3,2", au primit premiul FIPRESCI al criticilor internaţionali de film, informează variety.com.

Un juriu special, format din critici de film internaţionali, a desemnat propunerea Croaţiei pentru Oscar, "Armin", regizat de Ognjen Svilicic, drept cel mai bun film întră-o limbă străină.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat lui Song Gang, pentru rolul din "Secret Sunshine", regizat de Lee Chang-dong (Coreea de Sud).

De asemenea, juriul internaţional a ales producţia germană "Hounds" pentru premiul "New Voices / New Visions", iar actorul Nadav Schirman a primit premiul John Schlesinger. Premiul pentru debut a fost acordat filmului "The Champagne Spy", de Meragel Hashampaniya.

Anamaria Marinca a devenit cunoscută, mai mult în străinătate decât în România, cu rolurile ei din televiziune. A câştigat, în 2005, premiul BAFTA  pentru rolul din producţia TV britanică "Sex Traffic". Ulterior, a filmat în Marea Britanie pentru serialul "Hotel Babylon", difuzat pe BBC One, iar în România, pentru filmul lui Francis Ford Coppola, "Tinereţe fără tinereţe"/ "Youth Without Youth". Un alt proiect pentru care a lucrat în 2007- o mini-serie TV realizată tot pentru BBC One, cu titlul "The Last Enemy" - a fost filmat în Marea Britanie şi România. Actriţa locuieşte, în prezent, la Londra.

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" este primul film în care joacă în limba română.

Partenera Anamariei Marinca din "4,3,2", Laura Vasiliu, este angajată a Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte. Ea a mai apărut în filme precum "Callas Forever" (2002), regia Franco Zeffirelli, şi "Second Hand" (2005), în regia lui Dan Piţa. Laura Vasiliu a filmat şi în Italia, pentru producţia "Noaptea", interpretând rolul unei românce sosite în peninsulă pentru a lucra şi care este supusă la numeroase umilinţe.

Cea de-a 19-a ediţie a Palm Springs Festival, încheietă sâmbătă, a fost, potrivit directorului festivalului, Darryl Macdonald, cea mai mare de până acum, pentru proiecţiile din cadrul festivalului vânzându-se bilete de un milion de dolari.

La Palm Springs Festival au fost proiectate 212 de filme din 66 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici