Cântăreaţa de jazz Abbey Lincoln a murit

Cântăreaţa de jazz americană Abbey Lincoln, care a fost, de asemenea, o militantă pentru drepturile civile, a murit la vârsta de 80 de ani.

27 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de jazz Abbey Lincoln a murit

Cântăreaţa de jazz Abbey Lincoln a murit

Abbey Lincoln a murit sâmbătă, într-un azil din New York, potrivit nepoatei sale Evelyn Mason. Cauzele morţii nu au fost precizate, dar artista avea probleme de sănătate.

Lincoln a cunoscut succesul în anii 1950 şi 1960. După ce a luat o pauză în anii 1970, cântăreaţa s-a întors pe scenă câţiva ani mai târziu.

Primul său album, "Affair... a Story of a Girl in Love", a fost lansat în 1956 şi a devenit imediat un mare succes. În acelaşi an, Lincoln a apărut în primul său film, "The Girl Can't Help It".

Cântăreaţa a început să militeze pentru drepturile civile după căsătoria sa, din 1962, cu Max Roach, unul dintre primii artişti care a experimentat ritmul bebop şi militant pentru drepturile omului.

În 1968, Abbey Lincoln a jucat în comedia romantică "De dragul lui Ivy/ For Love of Ivy", alături de Sidney Poitier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici