Carnavalul de la Rio, la final (Galerie Foto şi Video)

Şcoala de samba Salgueiro a fost desemnată campioana fastuoasei defilări din timpul carnavalului de la Rio 2009, fapt care a generat o adevărată explozie de bucurie a suporterilor, care aşteptau de 15 ani această victorie.

902 afișări
Imaginea articolului Carnavalul de la Rio, la final (Galerie Foto şi Video)

Carnavalul de la Rio, la final (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şcoala de samba, în culorile roşu şi alb, a fost fondată în 1953 în mahalaua Salgueiro din cartierul Tijuca, în nordul oraşului Rio de Janeiro, în prezent una din cele mai violente zone ale oraşului.

În cadrul defilării de anul acesta, Şcoala Salgueiro a ales să se bazeze în principal pe muzica tobelor.

Spectacolul în culori vii oferit de Salgueiro a entuziasmat publicul, încântat mai ales de carurile alegorice somptuoase, create cu multă imaginaţie.

Într-o perioadă marcată de probleme financiare şi criza economică, Salgueiro a folosit numeroase materiale confecţionate din fibre naturale, iar "produsul finit" a trimis cu gândul la Africa.

Titlul de campioană a fost disputat de 12 şcoli de samba, care au defilat în nopţile de duminică şi de luni, în faţa a peste 70.000 de spectatori.

GALERIE FOTO

Organizatorii ediţiei din 2009 consideră că acest carnaval a servit, pentru câteva zile, drept "supapă" pentru milioanele de brazilieni, pentru a-i face să uite de criza mondială.

Beija-Flor, campioana din 2007 şi 2008, a ratat titlul la o diferenţă de câteva zecimi de punct, clasându-se pe poziţia a doua, cu o defilare a cărei temă a făcut trimitere la istoria băii în Egiptul antic.

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, primul şef de stat care a asistat la defilarea de pe Sambodrome, din 1994, este susţinătorul declarat al şcolii de samba care a ocupat poziţia secundă anul acesta.

Un număr de 40 de juraţi au notat fiecare defilare în funcţie de 10 criterii, cum ar fi calitatea carelor alegorice, frumuseţea şi creativitatea costumelor, tema defilărilor, evoluţia dansatorilor, interpretarea muzicii samba şi performanţele percuţioniştilor. Fiecare şcoală a avut la dispoziţie 82 de minute pentru a parcurge cei 700 de metri ai străzii Marques de Sampucai.

Şcolile de samba care au concurat au defilat fiecare cu circa 4.000 de dansatori, cheltuind sume de până la cinci milioane de dolari pentru carnaval.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici