Cazul emoţionant al unei femei care s-a trezit din comă după ce i-a fost pus pe piept bebeluşul ei

O femeie a uimit doctorii după ce s-a trezit dintr-o comă de 23 de zile imediat ce copilul pe care tocmai îl nascuse i-a fost pus în braţe, informează The Sun.

4305 afișări
Imaginea articolului Cazul emoţionant al unei femei care s-a trezit din comă după ce i-a fost pus pe piept bebeluşul ei

Sursa foto: The Sun

Instinctele maternale ale Amandei da Silva au fost atât de puternice, în ciuda faptului că nici nu ştia că a născut, încât a început să producă lapte imediat ce i s-a pus bebeluşul pe piept.

„Primul lucru pe care mi-l amintesc este că îl ţineam pe Victor în braţe, îi vedeam capul şi îi simţeam mirosul. A fost uimitor, dar şi ciudat în acelaşi timp. L-am întrebat pe tatăl meu dacă bebeluşul este al meu. Mi-am pus mâna pe burtă şi mi-am dat seama că nu mai sunt însărcinată”, a spus mama, în vârstă de 28 de ani care mai are alţi trei copii.

Femeia, care suferă de epilepsie, era însărcinată în 37 de săptămâni când a fost dusă la spital, având o criză acută. Convulsiile au pus în pericol viaţa ei şi a bebeluşului deoarece scădea volumul de oxigen din creier şi din uter.

Asistena care s-a ocupat de ea, Fabíola Sá, a fost cea care a venit cu ideea de a îi pune bebeluşul la piept în speranţa că se va trezi din comă. „A răspuns imediat. După 23 de zile de comă, reacţia ei a fost inexplicabilă. Nu ne-am aşteptat la o schimbare atât de rapidă”, a declarat asistenta.

Doctorii au trebuit să îi facă o operaţie de cezariană în timpul crizei de epilepsie, dar din cauza unor complicaţii apărute, au trebuit să o inducă în comă pentru a o stabiliza.

Victor s-a născut cu greutatea de două kilograme, sistem imunitar scăzut şi probleme respiratorii cauzate de medicamentele luate de mama lui în timpul sarcinii pentru a-şi ţine epilepsia sub control. A fost ţinut în secţia neonatală timp de şase zile, înainte de a fi reunit cu mama lui.

„La o săptămână după ce a fost adusă la spital am început să reducem din sedativele care o ţineau în comă, dar nu a răspuns aşa cum ne aşteptam. Deşi toate examenele pe neurologie pe care i le-am făcut arătau că are un răspuns neurologic bun, nu se mişca. Am aplicat stimuli de durere, dar nu a reacţionat. Testele arătau activitate cerebrală, dar ea nu răspundea nici măcar la vocile rudelor. Nu ăşi mişca mâinile, picioarele, nimic”, a declarat doctorul obstretician Carlos Alencar.

După ce au început să rămână fără idei, asistenta Sá a sugerat să îi pună copilul pe piept. După ce au consultat un microbiolog despre riscurile la care ar fi supus nou-născutul, au pus în aplicare ideea. Amanda nu avea nicio emoţie şi era incapabilă să-l ţină pe Victor, aşa că asistenta i-a luat braţele şi le-a pus în jurul fiului ei, ajutând-o să îl ţină la piept.

Spre surpriza tuturor, în momentul în care copilul a fost pus pe pielea ei, Amandei au început să îi curgă lacrimile pe obraji.

La 20 de zile după ce a ieşit din comă, Amanda şi fiul ei au fost destul de bine încât să fie externaţi.

Cazul ei a fost aşa de neobişnuit încât medicii profesionişti evaluează acum importanţa unei astfel de intervenţii atunci când o mamă ce tocmai a născut are probleme medicale grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici