- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (24.05.2015, 23:28)
- Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cheesecake de peste 200 de kilograme, pregătit la Zilele Clujului şi împărţit participanţilor - FOTO
Un cheesecake cu o greutate de peste 200 de kilograme a fost pregătit, duminică, în centrul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Oraşului, prăjitura fiind apoi împărţită în peste 2.500 de porţii care au fost oferite celor prezenţi.
446 afișări
Cheesecake de peste 200 de kilograme, pregătit la Zilele Clujului şi împărţit participanţilor (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)
Directorul Cantinei de ajutor social şi pensiune a Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan, a declarat, duminică, presei, că la prepararea cheesecake-ului s-au folosit 120 de kilograme de cremă de brânză, 40 de kilograme de biscuiţi şi pandişpan, 20 de kilograme de unt, 20 de kilograme de smântână, 8 kilograme de zahăr şi 2 kilograme de cremă de ciocolată, dar şi batoane de vanilie şi zahăr vanilat.
"În total, prăjitura cântăreşte 210 kilograme, fiind cea mai mare pregătită în România. Cheesecake-ul a fost pregătit într-o tavă de cinci metri pătraţi, de către o echipă de peste zece bucătari din Cluj-Napoca, prepararea durând peste două ore", a spus Vişan, care a fost unul dintre coordonatorii echipei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Interviul integral Macron – The Economist. Europa, arme nucleare și restabilirea ordinii mondiale: Cum vede Macron viitorul?
-
Polonia vrea să aibă cele mai bune legături cu SUA, indiferent cine se află la putere
-
Postul Al Jazeera va fi oprit în Israel. Când va intra în vigoare decizia
-
Ambasadorul Coreei de Nord la ONU spune că noile grupuri de monitorizare a sancţiunilor vor eşua
El a explicat că biscuiţii au fost măcinaţi, după care s-au amestecat cu untul, iar brânza, amestecată cu smântâna, a fost turnată peste baza astfel creată.
"Pentru că cheesecake-ul are dimensiuni foarte mari şi l-am preparat în aer liber, am folosit o gelatină naturală care rezistă la temperaturi mari. Nu am folosit nici ou la preparare pentru că a fost cald afară şi prăjitura nu poate fi realizată prin coacere", a spus Gheorghe Vişan.
La final, cheesecake-ul, din care au rezultat peste 2.500 de porţii, a fost împărţit clujenilor aflaţi pe strada Mihail Kogălniceanu din centrul municipiului Cluj-Napoca, primele felii fiind tăiate şi împărţite de primarul Emil Boc.
Clujenii care au dorit au putut dona bani în schimbul porţiilor de prăjitură primite, bani care au fost destinaţi Asociaţiei Down - Centrul Educaţional Raluca.
Evenimentul a avut loc în cadrul "Zilelor Clujului", care au început vineri şi se desfăşoară până marţi.
Citește pe alephnews.ro: Cafea sau ceai dimineața? Ceea ce bei îți reflectă personalitatea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe