- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (28.01.2013, 14:06)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona
Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona, cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru show-ul culinar "MasterChef", care va continua la Pro TV cu sezonul al doilea, informează televiziunea.
602 afișări
Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în celebra piaţă La Boqueria din Barcelona
După un sfârşit de an petrecut la muncă, în bucătărie, şi cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru cel tare show culinar, "MasterChef", Cătălin Scarlatescu şi-a încărcat bateriile într-o vacanţă în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor şi preparatelor culinare iberice. Juratul de la Pro TV recunoaşte că a vrut să descopere şi zona rurală a Spaniei, astfel că multe dintre opririle sale au fost în sate şi taverne mai puţin cunoscute turiştilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Are Europa nevoie de arme nucleare? Macron e gata „să deschidă o dezbatere” privind apărarea solului european
-
Prinţul Paul al României prins în Malta. Proceduri de extrădare în curs
-
Situaţia de pe linia frontului s-a înrăutăţit, afirmă şeful armatei ucrainene
-
Alba: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat
Încântarea supremă însă a avut-o în Barcelona, acolo unde, vrăjit de miresmele, condimentele şi tarabele din celebra piaţă La Boqueria, Chef Cătălin Scarlatescu a ajuns să gătească la faţa locului.
"În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorbă şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis", spune Chef Scărlătescu.
Dornic să încerce gusturi şi arome noi, cunoscutul jurat a ajuns în Castellon, acolo unde vedeta descoperirilor a fost o cafea cu totul şi cu totul specială. "Se numeşte carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsură de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous", garantează acesta.
Tot la capitolul gastronomic, juratul "MasterChef" a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere şi covrigi tradiţionali. "Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi am fost chiar uimit să văd că la ora 9 dimineata se pregăteau deja cârnaţi şi fripturi pentru… micul dejun. Unul dintre patroni, spanioli, m-a întrebat chiar dacă am venit în Spania să filmez pentru «MasterChef». Mă ştia pentru că avea anjagaţi români care urmăriseră primul sezon. La fel de prietenoşi au fost şi românii dintr-un mic restaurant celebru pentru mâncarea bună pe care o oferă, Casa Julian din La Barona, unde am fost primiţi cu bratele deschise şi răsfăţaţi cu preparate delicioase", povesteşte juratul de la Pro TV.
Din itinerariul iberic al lui Chef Scarlatescu nu au lipsit nici Valencia, cu celebrul său Oceanograf, dar şi Churreria, o renumită covrigărie locala, Peñíscola cu statuia Papei Luna şi satele cu taverne primitoare şi livezile de portocali.
Citește pe alephnews.ro: Serviciile secrete ale SUA spun că Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi
Citește pe www.zf.ro: Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China efectuează cea mai mare restructurare a armatei din ultimul deceniu. Ce înseamnă mișcarea lui Xi Jinping
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
PROSPORT.RO
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:58
Prinţul Paul al României prins în Malta. Proceduri de extrădare în curs
-
astăzi, 20:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 795. Armata ucraineană a doborât nouă drone, ruşii au interceptat 17 drone / Doi ucraineni ucişi în Germania, un suspect rus a fost reţinut / Moscova ameninţă Occidentul cu un răspuns sever dacă îi sunt atinse activele