Cineastul rus Nikita Mihalkov, coproprietar al unei companii din domeniul producţiei de diamante

Cineastul rus Nikita Mihalkov a devenit coproprietar al companiei producătoare de diamante UralDiamond, una dintre primele zece companii din ţară din acest sector, a anunţat, marţi, agenţia de presă Interfax.

141 afișări
Imaginea articolului Cineastul rus Nikita Mihalkov, coproprietar al unei companii din domeniul producţiei de diamante

Nikita Mihalkov (Imagine: Carmen Nistor/Mediafax Foto)

Nikita Mihalkov, susţinător fidel al administraţiei de la Kremlin şi director controversat al Uniunii cineaştilor din Rusia, a achiziţionat 10% din acţiunile companiei UralDiamond, în condiţiile în care ginerele său, omul de afaceri Albert Bakov, controlează deja 20% din acţiuni împreună cu un asociat, a raportat Interfax, fără alte precizări despre modul în care a fost efectuată tranzacţia.

Compania UralDiamond, cu sediul la Celiabinsk, în Munţii Ural, face parte din primii zece producători de diamante din Rusia. Profitul ei net a fost de 2.452 milioane de ruble (62,5 milioane de euro) în 2010.

Nikita Mihalkov deţine printre altele şi 60% din compania de producţie cinematografică Trité şi 7,5% din compania de telecomunicaţii Bradbury Lab.

Câştigător al premiului Oscar pentru film străin şi al marelui premiu al juriului de la Cannes pentru lungmetrajul "Soare înşelător", în 1994, după ce se remarcase cu "Ochi negri", cu Marcello Mastroiani, în 1987, şi "Urga", în 1991, Nikita Mihalkov este un prieten apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Cele mai recente filme ale sale, inclusiv cele două continuări ale filmului "Soare înşelător", au fost desfiinţate de criticii de film ruşi şi nu au avut succes pe plan internaţional.

Cineastul rus are o reputaţie controversată în Rusia.

Un proiect imobiliar la care a participat, ce viza construirea unui mare hotel în centrul istoric al Moscovei, a mobilizat, începând din 2010, un număr mare de apărători ai patrimoniului arhitectural moscovit.

Nikita Mihalkov, în vârstă de 66 de ani, este fiul poetului sovietic Serghei Mihalkov, care, în timpul regimului lui Stalin, a compus versurile imnului sovietic. Nikita Mihalkov a compus în anii 2000, la rugămintea lui Vladimir Putin, o nouă versiune a imnului naţional al Rusiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici