Descoperire revoluţionară în lumea medicală: Cum poate fi păstrat un ficat în stare vie, în afara corpului uman, timp de 7 zile

Oamenii de ştiinţă au inventat un mecanism prin care un ficat recoltat poate fi menţinut viu, în afara corpului uman, până la o săptămână, relatează Daily Times.

474 afișări
Imaginea articolului Descoperire revoluţionară în lumea medicală: Cum poate fi păstrat un ficat în stare vie, în afara corpului uman, timp de 7 zile

Descoperire revoluţionară în lumea medicală permite păstrarea în stare vie a unui ficat recoltat, timp de o săptâmână

Noua tehnologie care a fost dezvoltată pe o periodă de patru ani de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Zurich va revoluţiona procedura transplanturilor, relatează Daily Times.

Mecanismul care permite păstrarea în stare vie a unui ficat recoltat, în afara corpului uman timp de şapte zile, se bazează pe un sistem de perfuzii.

De regulă, odată ce este recoltat, ficatul poate fi menţinut în stare vie doar pentru câteva ore. 

Noua invenţie va facilita accesul la transplant de ficat pentru pacienţii care suferă de afecţiuni ale ficatului în stadiu terminal sau bolnavii de cancer.

Noul mecanism poate face ca un ficat foarte afectat să-şi redobândească integral funcţiile, prin intermediul perfuziilor.

Studiile au demostrat că şase din zece organe care au fost considerate prea afectate pentru transplant de toate centrele avizate din Europa şi-au recâştigat complet funcţiile după o săptămână de perfuzii la noul aparat. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici