- Home
- Life-Inedit
- ALBA IULIA, (19.04.2017, 10:25)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Un bucătar din Alba a inventat parfumul comestibil, folosit la mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp. Esenţa este unică în România şi este testată de clienţii unui restaurant din municipiul Sebeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.
1026 afișări
Un bucătar din Alba a inventat parfumul comestibil, folosit la mâncărurile dulci, dar şi pentru corp
Parfumul „Vert de Toma”, creat de bucătarul Cosmin Ioan Toma, conţine lavandă, fenicul şi mentă sălbatică şi se păstrează în sticluţe de zece mililitri.
„Parfumul <<Vert de Toma>> este un parfum comestibil pentru el, pentru ea şi pentru deserturi. Interesant la acest parfum, unic în România, este că poate fi folosit şi pentru corp, dar şi în loc de after-shave. Parfumul, de culoare verde, are miros de lavandă, fenicul şi puţină mentă sălbatică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX,chef Cosmin Toma.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Shakira numește monogamia o „utopie”. Ce spune cântăreața la doi ani de la despărțirea de Piqué
-
A ordonat Putin uciderea lui Navalnîi? Iată ce arată evaluarea agenţiilor de informaţii americane
-
Mare economist maghiar: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România!"
-
Veşti bune pentru milioane de români. Poşta Română a început sâmbătă distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai
La fel ca orice alt bucătar, Cosmin Toma a evitat să spună reţeta exactă şi modul de preparare, afirmând, cu zâmbetul de buze, că sunt „secrete” pe care nu are de gând să ler divulge.
„Pot spune ce conţine, dar nu pot să dau reţeta exactă. Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, spre exemplu pe pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate dulciurile şi deserturile dacă şi clientului îi place gustul de lavandă. Te poţi da cu el şi pe corp pentru că nu pătează. Am lăsat o sticlă deschisă şi în cameră mirosea foarte frumos”, a adăugat chef Toma.
Potrivit acestuia, parfumul este unic în România, din 2018 va fi scos la vânzare, iar „preţul nu va fi mare”.
„Clienţii restaurantului din Sebeş unde lucrez au testat parfumul şi pot spune că produsul este de succes. Eu, spre exemplu, îl folosesc atât pentru corp, cât şi în mâncăruri”, a mai spus Cosmin Toma.
Potrivit bucătarului, parfumul <<Vert de Toma>> va fi lansat la evenimentul “Alba Carolina FOOD FEST”, ce va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.
Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.
În toamnă, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”.
Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „Sarmale întoarse”.
Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.
Citeşte şi: Timiş: Mic dejun cu bucate tradiţionale, din gospodăriile sătenilor, oferit turiştilor din Margina
Citește pe alephnews.ro: Cum să-ți stimulezi metabolismul? 5 moduri simple pentru a accelera pierderea de grăsime
Citește pe www.zf.ro: Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe