Google Translate va face traduceri audio în timp real pe Android

Google intenţionează să adauge o nouă facilitate, în viitor, adică transcrierea în timp real a vorbirii, în aplicaţia sa Google Translate pentru Android. Funcţia va permide utilizatorilor să înregistreze sunetul într-o limbă şi să îl redea în timp real, transmite site-ul The Verge.

1209 afișări
Imaginea articolului Google Translate va face traduceri audio în timp real pe Android

sursa FOTO: Profimedia

Potrivit Google, funcţia, bazată pe inteligenţa artificială (AI) va necesita, probabil, o conexiune la internet atunci când se va lansa, întrucât transcrierea multilingvă în timp real este mai complicată decât simpla traducere a textului scris dintr-o limbă în alta.

Deşi este încă în stadiul de prototip, Google a prezentat, marţi, o demonstraţie a viitoarei tehnologii în cadrul unei conferinţe desfăşurată în San Francisco.

Noua facilitate nu va funcţiona cu fişiere audio deja înregistrate, cel puţin la început, ci cu o înregistrare audio făcută în timp real, prin intermediul unui microfon al smartphone-ului.

Google spune că algoritmul funcţiei de transcriere va evalua în mod constant traducerea, va adăugă semne de punctuaţie şi va corecta anumite alegeri de cuvinte în funcţie de contextul propoziţiei, dar şi de accente.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici