O cafenea le oferă o masă caldă celor care aduc deşeuri plastice pentru reciclare

O municipalitate din India a decis să lupte împotriva deşeurilor plastice prin înfiinţarea unei cafenele care oferă o masă caldă oricărei persoane care aduce deşeuri plastice pentru a fi reciclate, informează The Guardian.

1215 afișări
Imaginea articolului O cafenea le oferă o masă caldă celor care aduc deşeuri plastice pentru reciclare

sursa FOTO: Twitter

Denumit „Cafeneaua Gunoiului", localul din oraşul Ambikapur, India, a iniţiat un program de reciclare care implică participarea directă a cetăţenilor. Aceştia sunt răsplătiţi cu un meniu gustos, pentru fiecare jumătate de kilogram de deşeuri plastice aduse pentru reciclare, relatează The Guardian

Cafeneaua oferă ocazia persoanelor care nu dispun de mijloace financiare şi care provin din medii sociale defavorizate să aibă parte de un meniu consistent în cadrul localului, dacă aduc jumătate de deşeuri plastice. 

Iniţiativa contribuie la reintegrarea socială a persoanelor marginalizate şi la consolidarea sentimentului de comunitate. 

Cel care se află în spatele acestui proiect este Ministrul Sănătăţii din statul indian Chhattisgarh, care a afirmat că această cafenea muinicipală a fost creată pentru toată lumea şi a dat ca exemplu o familie care s-a prezentat cu şapte kilograme de plastic. 

Cafenea primeşte zilnic aproximativ douăsprezece persoane, însă programul de reciclare este încă la început şi se aşteaptă din ce în ce mai mulţi "clienţi" în viitorul apropiat.

Majoritatea oraşelor din India se confruntă cu problema deşeurilor de plastic care nu sunt reciclate, iar ţara dispune de puţine metode de gestionare a gunoiului. 

Potrivit Ministrului Sănătăţii indian, ţara generează 25.000 de tone de deşeuri zilnic, dintre care doar 14.000 de tone sunt colectate. 

Oraşul Ambikapur este unul dintre cele mai responsabile din India în ceea ce prrveşete protecţia mediului, aici deşeurile sunt reciclate în proporţie de 100%. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici