Primul caz cunoscut de persoană cu autism care devine avocat, în Statele Unite

Hailey Moss, în vârstă de 24 de ani, a devenit prima persoană din Florida, diagnosticată cu autism, care a trecut examenul de barou. Tânăra este specialist în legile internaţionale şi cele ale asigurărilor medicale, relatează CBS News.

1416 afișări
Imaginea articolului Primul caz cunoscut de persoană cu autism care devine avocat, în Statele Unite

Primul avocat care suferă de autism, admis în baroul din SUA

La vârsta de 13 ani, Hailey ţinea deja discursuri despre autism şi scrisese prima sa carte „Şcoala generală: Lucrurile pe care nu ţi le spune nimeni”. „Am fost dintotdeauna o scriitoare şi o vorbăreaţă”, spune Hailey. „Mi-am dorit să dau ceva înapoi comunităţii mele şi să fac ceva care să conteze”, continuă aceasta.

Anul trecut, Hailey a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea din Miami.

Viaţa lui Hailey nu este deloc uşoară. „Unele lucruri sunt foarte dificile pentru mine. Pot comunica, pot avea un loc de muncă”, spune aceasta.  Totuşi, când vine vorba despre lucrurile obişnuite ca socializarea şi zgomotele puternice, Hailey are probleme de adaptare.

Aceasta susţine că se simte de parcă s-ar afla în raionul de electronice dintr-un magazin, în timp ce toate televizoarele au sonorul dat la maxim, cu diferite canale. „Este extrem de derutant”, adaugă Hailey.

Pentru a se concentra mai bine, tânăra scrie „diverse liste”. Hailey are permis de conducere, dar i se pare greu să fie la volan din cauza numeroaselor decizii pe care trebuie să le ia într-un timp foarte scurt.

În copilărie, părinţii ei şi-au dat seama că ceva nu era în regulă. Aceasta putea să rezolve puzzle-uri complicate, era capabilă să urmărească emisiuni la televizor, dar nu vorbea deloc.

„Se zice că este nevoie de mult efort pentru a creşte un copil”, spune Hailey. „Este nevoie de şi mai mult efort pentru a avea grijă de un copil cu dizabilităţi”, adaugă aceasta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici