- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.09.2015, 10:08)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Somelierul John Euvrard: Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne - GALERIE FOTO
John Euvrard, unul dintre cei mai reputaţi somelieri din Franţa, prezent la Sărbătoarea Gastronomiei de la Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru a fi un bun degustător, trebuie să-ţi creezi o bibliotecă mentală, iar un ultim pahar de vin pentru el ar fi un Bourgogne.
1158 afișări
Somelierul John Euvrard: Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
"În degustare, cred că e dificil să te documentezi. Sigur, există foarte multe cărţi despre acest domeniu, dar este diferit de la un degustător la altul şi contează foarte mult opinia personală", a declarat John Euvrard pentru MEDIAFAX.
"Pentru a fi un bun degustător, totul trebuie făcut prin repetiţie, prin comparaţie. Trebuie să fie degustate multe vinuri şi, astfel, se realizează un fel de bibliotecă mentală. În acelaşi timp, trebuie menţinută o relaţie apropiată cu viticultorii, trebuie discutat mult cu ei pentru a cunoaşte un vin", a adăugat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Sam Altman dezvăluie secretul succesului în afaceri și în carieră: „E surprinzător de ușor de învățat”
-
Clotilde Armand: Cei afectaţi de incendiul din Sectorul 1 pot suna la Serviciul Urgenţe din DGASPC
-
Îngrijorare în Israel privind posibile mandate de arestare emise de CPI împotriva unor oficiali
-
SUA şi Marea Britanie îndeamnă Hamas să accepte propunerea israeliană de armistiţiu
Referitor la descrierea unui vin bun, John Euvrard spune că, în primul rând, solul şi viticultorul trebuie să fie de cea mai bună calitate. Apoi, pentru cel care a fost timp de 15 ani principalul somelier al maestrului bucătar Paul Bocuse, "vinul bun este un vin roşu din Burgundia, la care găsesc ceea ce caut - fineţe, eleganţă, prospeţime".
"Nu-mi plac vinurile în care se simte foarte mult alcoolul sau gustul de baric ('barrique', butoi mic, în care se păstrează vinul, n.r.). Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne", a mai declarat somelierul.
De cealaltă parte, despre vinurile româneşti, pe care le-a putut degusta în zilele petrecute la Bucureşti, Euvrard afirmă că sunt de calitate şi, comparându-le cu cele franţuzeşti, le cataloghează ca fiind "mai tari".
John Euvrard a pus bazele în Franţa a două societăţii de consiliere în domeniul someleriei, organizând evenimente care pun în valoare vinurile, pregătirea şi consilierea în domeniu. Vorbind despre influenţa unui profesionist ca Paul Bocuse, având în vedere colaborarea îndelungată cu acesta, cel mai important lucru pe care John Euvrard l-a învăţat a fost "să fac clientul fericit".
"Clientul este centrul. În jurul lui se învârte totul. În plus, este important să fim noi înşine, să avem o atitudine simplă", a concluzionat acesta.
Ultima manifestare din cadrul Sărbătorii Gastronomiei, care s-a desfăşurat în perioada 24 - 28 septembrie în mai multe localuri şi magazine din Capitală, a fost o degustare comparativă România - Franţa, coordonată de John Euvrard, în prezenţa mai multor amatori şi profesionişti în domeniu.
John Euvrard a fost timp de 15 ani prim somelier al lui Paul Bocuse, cu care a început colaborarea în 1993, iar în 2007 a primit titlul de cel mai bun somelier din Franţa, din partea peşedintelui statului, şi a fost desemnat de revista Le Chef somelierul anului.
Iniţiată în Franţa, în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea Gastronomiei doreşte să valorizeze produsele specifice - de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum şi toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte.
Evenimentele au fost organizate de Ambasada Franţei în România, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România şi Business France, alături de partenerii lor.
Citește pe alephnews.ro: Cum definești fericirea? Dr. Alphonsus Obayuwana a găsit o formulă pentru a-ți calcula nivelul de fericire
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un spital din Spania ridică moralul pacienților de la ATI cu ajutorul unor câini. Cum le schimbă patrupezii starea emoțională
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Theo Rose, decizie neașteptată cu doar câteva zile înainte de Paște: 'Mi-am bătut joc de viața mea!' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:36
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 796. Secretarul general al NATO, Stoltenberg, soseşte la Kiev într-o vizită surpriză / Ruşii avansează spre Est / Kiev: situaţia se înrăutăţeşte / Ploaie de raiduri, Putin conduce Wagner
-
ieri, 22:30
O rachetă rusească a ucis patru persoane şi a rănit alte 28 în Odesa