Streaming video live de la mormântul lui Andy Warhol, la cea de-a 85-a aniversare a artistului

Muzeul Andy Warhol a iniţiat un streaming video live de la mormântul din Pittsburgh al artistului american, pentru a marca împlinirea a 85 de ani de la naşterea acestuia.

110 afișări
Imaginea articolului Streaming video live de la mormântul lui Andy Warhol, la cea de-a 85-a aniversare a artistului

Streaming video live de la mormântul lui Andy Warhol, la cea de-a 85-a aniversare a artistului

Proiectul este intitulat "Figment", întrucât celebrul artist american a declarat într-un interviu că şi-ar dori ca acest cuvânt să fie gravat pe piatra sa funerară, a precizat Muzeul Warhol, informează bbc.co.uk.

Andy Warhol, care a murit în 1987, este considerat părintele curentului art-pop.

Streamingul live a început să transmită primele imagini luni, la miezul nopţii. Andy Warhol ar fi împlinit marţi vârsta de 85 de ani.

Mormântul celebrului artist american se află într-o suburbie a oraşului Pittsburgh, iar pe piatra funerară au fost gravate cuvântul "Warhola" - porecla artistului -, data de naştere şi data morţii artistului şi o cruce.

"Întotdeauna mi-am zis că mi-aş dori ca piatra mea funerară să fie goală. Să nu aibă niciun epitaf, niciun nume. De fapt, mi-ar plăcea să aibă gravat pe ea cuvântul «Figment»", spunea Andy Warhol într-un interviu.

EarthCam, care a iniţiat acest proiect video în colaborare cu Muzeul Warhol, a anunţat că va iniţia un streaming video şi din biserica în care Andy Warhol a fost botezat, iar admiratorii artistului vor putea să trimită flori şi coroane la acea biserică şi să vadă atunci când acestea sunt livrate la mormântul pictorului.

Andy Warhol, care este înmormântat alături de părinţii săi în cimitirul Bisericii Catolice Bizantine St. John din Pittsburgh, era un catolic devotat şi mergea în fiecare zi la biserică pentru a se ruga.

Mormântul său este vizitat de sute de persoane, în fiecare an, care lasă în jurul pietrei funerare a artistului, în memoria acestuia, numeroase obiecte inspirate din creaţiile celebre ale artistului, precum cutii de supă Campbell şi de Coca-Cola.

Andy Warhol a fost un exponent de marcă al mişcării pop art, a cărei înflorire a avut loc în anii '60, şi a devenit celebru cu imaginile actriţei Marilyn Monroe şi reclamele pentru cutiile de supă Campbell. Artistul a încetat din viaţă în 1987, la vârsta de 58 de ani, în urma unor complicaţii apărute după ce a fost supus unei operaţii de eliminare a unor calculi biliari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici