TEST EXTREM: O maşină nouă şi 40 de maimuţe. Ce se întâmplă mai departe? - VIDEO

Un producător de automobile a găsit o metodă inedită pentru a testa durabilitatea unei maşini noi, folosind 40 de maimuţe.

1838 afișări
Imaginea articolului TEST EXTREM: O maşină nouă şi 40 de maimuţe. Ce se întâmplă mai departe? - VIDEO

TEST EXTREM: O maşină nouă şi 40 de maimuţe. Ce se întâmplă mai departe?

Modelul Hyundai i30, o maşină de familie, a fost lăsat în Parcul Safari din Merseyside, pentru zece ore, nesupravegheat, la dispoziţia a 40 de babuini jucăuşi, informează Daily Mail.

Maimuţele au atins toate butoanele, au sărit pe capota maşinii, au deschis uşile şi au făcut tot ce i-ar trece prin minte unui copil mic.

Ideea producătorului a venit şi de la accidentul în care a fost implicat fotbalistul englez Wayne Rooney, a cărui maşină Audi în valoare de 80.000 de lire sterline a fost serios avariată anul trecut de maimuţele din Parcul Safari.

Rezultatul testului a fost unul mulţumitor pentru producătorul de automobile. După zece ore, maşina avea câteva zgârieturi, un cauciuc detaşat de la uşă care a fost luat drept mâncare şi câteva urme de muşcături pe volan.

"Maimuţele din parc sunt foarte bune în a descoperi punctele slabe ale maşinilor. Ele trag de orice, se îndeamnă una pe alta să tragă de părţi detaşabile până acestea se rup", a spus managerul de proiect al Hyundai, Felicity Wood.

Managerul parcului, David Ross, a menţionat că babuinii au fost încântaţi de experienţa avută. "Pentru un babuin, să aibă o maşină cu care să se joace toată ziua e ca o mană cerească", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici